Forza Motorsport 3

Tidenes beste konsollracer?

Glem høstregn og slapseføre. Her har du enda en grunn til å holde deg innendørs.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Foto: Skjermbilder

Systemkrav

Xbox 360


Spilltittel: Forza Motorsport 3

Utvikler: Turn 10

Utgiver: Microsoft

Forza 2 er fortsatt et av de heftigste bilspillene på Xbox 360, to og et halvt år etter at det kom ut. Det har faktisk holdt seg så godt plantet på toppen av haugen, at det i hovedsak er seg selv Microsoft nå utfordrer med Forza 3. Det betyr ikke at de tar lett på oppgaven, for Forza 3 gir gass på alle områder.

Avansert dekkfysikk

En av de viktigste nyhetene er fysikkmotoren, som blant annet baserer seg på langt mer avansert dekkfysikk enn tidligere. Denne oppdateres hele 360 ganger per sekund, og leverer en helt rå kjørefølelse. Bilene er svært varierte, og fysikkmotoren gjenspeiler dette ypperlig. Uansett hvilken av de 400 bilene du velger, vil den føles unik.

Foruten det massive bilutvalget, kommer spillet med rundt 100 forskjellige banevarianter. Disse spenner over alt fra ovalbaner til landevei. Amalfi-kysten, japanske fjelloverganger, New York, Laguna Seca og legendariske Nürburgring Nordschleife er blant miljøene som venter deg. Den eneste fellesnevneren er asfalt. Det burde altså være fullt mulig å finne noe som frister.

Gjennom hele spillet ligger karrieredelen i fokus. Ved å vinne løp, tjener du penger som kan brukes på nye biler og deler. Oppgraderingsmulighetene er svært omfattende, og du står fritt til å tilpasse favorittbilen etter eget ønske. Det gjelder ikke bare ytelse, også de kosmetiske mulighetene er enorme. Spesielt takket være muligheten for å lage egne vinyler.

Foto: Skjermbilder

Massiv flerspillerdel

Også flerspillerdelen er godt implementert i karrieren. Bilene dine kan du ta med deg ut på Xbox Live, hvor du konkurrerer om penger og ære. De datastyrte motstanderne er riktignok kurante, men det hele blir tre hakk mer intenst mot virkelige konkurrenter. Da får du også anledning til å beundre andres skaperverk.

Hvis du lager en bil, et design eller et oppsett som du er ekstra godt fornøyd med, kan du legge det ut for salg i din egen butikk. Dette innholdet kan andre spillere så laste ned, og du tjener noen spillkroner. Dermed er det duket for å fråtse i kreasjonene til titusenvis av spillere.

Egne topplister holder oversikt over de mest populære varene, så her kommer det helt sikkert til å gå prestisje i å levere. Praktisk talt alt du kan gjøre i spillet overvåkes av slike lister.

Nye konkurranseformer

Foto: Skjermbilder

En av disse tingene er sladding. Uansett når du velger å sladde, belønnes du med poeng. Ligger du håpløst bak i et løp, kan du altså gjøre det beste ut av situasjonen, og heller fokusere på å kjøre så bredt som mulig den siste runden. En annen ny aktivitet er dragløp, hvor akselerasjon og friksjon er alt.

En kontroversiell nyhet i simulatorsammenheng, er muligheten til å spole tilbake. Dersom du gjør en feil, blir torpedert av en motstander eller vil perfeksjonere innbremsingen til en sving, vil et lite knappetrykk ta deg noen sekunder tilbake i tid, og du er klar til å prøve på nytt. Dette gjelder selvsagt ikke flerspiller.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning