Test: Komplett Conan Edition

Conan-verdig

Komplett byr på en fullverdig pakke for at sommerferien skal gå raskere.

Komplett Conan Edition er en spillpakke fra Komplett som i tillegg til en Conan-spekket PC inneholder mus, tastatur, headset og selvsagt spillet Conan.

Komplett Conan Edition er en spillpakke fra Komplett som i tillegg til en Conan-spekket PC inneholder mus, tastatur, headset og selvsagt spillet Conan. Foto: Foto: HjemmePC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Rask

+ Age of Conan følger med

- Null Conan-stasj

PC-test HjemmePC 0708 Komplett Conan Edition fra nettbutikken Komplett. Rask og god PC. Spillet Conan følger med.

PC-test HjemmePC 0708 Komplett Conan Edition fra nettbutikken Komplett. Rask og god PC. Spillet Conan følger med. Foto: Nicholas Paulik Foto: HjemmePC

Komplett Conan Edition

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: C2D E8400
  • Brikkesett: P35
  • Harddisk: 500GB
  • Minne: 4GB DDR2-667
  • Skjermkort: GF 9800GTX
  • Wi-fi: Nei
  • Vista: HomeP 32-bit

Rollespillet Age of Conan fra Funcom har kommet for å stjele sommerferien din. Tidspunktet for lansering er ganske interessant, da mange har blitt lei World of Warcraft og ser etter alternativer. Eller så kanskje de bare vil ha et spill med mer banning, blod og gørr. I den forbindelse har Komplett satt sammen en spillpakke med mus, tastatur og headset. Age of Conan inngår selvfølgelig også. Bortsett fra spillet er det egentlig ikke så mye mer som gjør dette til en Conan-maskin, så om du hadde håpet på en tskjorte, et Conan-kabinett eller lignende, blir du nok skuffet.

Konfigurerbar

I utgangspunktet liker vi ikke at det følger med spillutstyr med ferdigbygg. Dette er utstyr som er like opp til smak og behag som ethvert klesplagg. Bestiller du Conan Edition har du heldigvis muligheten til å velge blant en rekke anbefalte mus og tastaturer, og hvis du ikke har en god musematte fra før kan du legge til det også. Du får stort sett byttet ut de fleste av delene, med komponenter fra et begrenset utvalg. Her er det egentlig bare flere kabinetter vi savner. Denne maskinen skal jo appellere til gamere, og da burde det vært litt flere fancy kabinetter med vindu og lys. Standardvalget Coolermaster Mystique 631 er helt greit, men blir kanskje litt traust til en Conan-maskin.

Enkelt hovedkort

I bunnen av maskinen sitter hovedkortet MSI P35 NEO-F. Også hovedkort har falt i pris, og man trenger ikke lengre betale skjorta for brukbar ytelse. Det du merker er hvor fancy funksjonaliteten er, og dette kortet er laget for å fylle basisen og litt til. Altså ingen innebygget WIFI, flere nettverkskontrollere eller RAID-5.

GeForce 9800GTX er foreløpig blant Nvidias toppkort, og både PSData og Komplett har gjort klokt i å gå for denne. I forhold til 8800GT er det merkbart raskere, spesielt hvis du skal bruke oppløsninger på 1680x1050 eller høyere. Conan Edition bruker XFX sin versjon, som kjører på standard klokkefrekvenser. At kortet bruker referansekjøleren er i dette tilfellet ikke noe problem, og de færreste nyere tosporsløsninger gir fra seg sjenerende mengder lyd.

MUSKLER: For å være en relativt kraftig maskin, bærer kabinettet preg av å være litt for pinglete for Conan. Han hadde nok likt et mer muskuløst kabinett.

MUSKLER: For å være en relativt kraftig maskin, bærer kabinettet preg av å være litt for pinglete for Conan. Han hadde nok likt et mer muskuløst kabinett. Foto: Foto: HjemmePC

Spesifikasjoner

Produsent Komplett
Pris 8995

Konklusjon

Totalt sett er spesifikasjonene Conan verdig, og Komplett holder ord om at dette er en flott maskin å spille det på. Bare pass på, blir du først hekta kan du glemme noe særlig med brunfarge i sommer!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning