Dell gjør det enkelt

Test: Dell Studio 15

Med sin nye Studio-serie gjør Dell det enkelt. Som en lettvektsversjon av XPS-serien gjør den en grei jobb.

XPS: Det er mye med Studio 15 som minner om Dells råeste PC-serie - XPS. Fordelen er at Studio er noe rimeligere.

XPS: Det er mye med Studio 15 som minner om Dells råeste PC-serie - XPS. Fordelen er at Studio er noe rimeligere. Foto: Foto: Nicholas Paulik

Publisert Oppdatert
3DMark06

Kort sagt:

+ Slot-in DVD-brenner

+ God i bruk

- Ikke helt god konstruksjon

- Lokkvalg forsinker produksjon/levering

XPS: Det er mye med Studio 15 som minner om Dells råeste PC-serie - XPS. Fordelen er at Studio er noe rimeligere.

XPS: Det er mye med Studio 15 som minner om Dells råeste PC-serie - XPS. Fordelen er at Studio er noe rimeligere. Foto: Foto: Nicholas Paulik

Spesifikasjoner: Dell Studio 15

Prosessor: Core 2 Duo T8300

Minne: 2GB DDR2

Skjerm: 15,4" 1280x800

Harddisk: 120 GB

Grafikk: Radeon HD3450

Webcam: Ja

Minnekortleser: SD

Vekt: 2,77 kg

Pris: Ca. 7.480 kr inkl. frakt (dell.no)

Leverandør: Dell

Hvis du synes det er noe kjent med Studio 15 er det kanskje ikke så rart. Designet låner en del elementer fra den innarbeidede XPS-serien, slik som festet på lokket og slot-in DVD-brenner. Når du kjøper Studio 15 har du muligheten til å velge mellom forskjellige matte farger å ha på lokket. Blir det for kjedelig har du også muligheten til å velge fancy motiver fra kunstneren Mike Ming som garantert blir lagt merke til. Problemet er at du da kan risikere at leveringen av maskinen blir kraftig forsinket, vi mener derfor Dell bør rydde opp i dette før de gjør et stort nummer ut av valgfritt lokk. Resten av designet blir også dratt fram som et salgsargument med Studio 15, men vi blir ikke enormt entusiastiske av fargevalget som godt kunne vært fra 2001, bare med blank finish.

Les også: Test av Toshiba Satellite Pro A300-16M

Ikke helt

Til å være en slags billigvariant av XPS er konstruksjonen stort sett holdbar. Et irritasjonsmoment er at enkelte punkter på LCD-panelet begynner å bølge når lokket rister, noe som vitner om at alt ikke er helt avstivet. Studio 15 følger resten av forbrukermodellene til Dell og har fått knapper som home, end, pgup og pgdn som en egen rad helt til høyre på tastaturet. I starten savnet vi løsningen fra Dell Latitude D-serien der alle disse er plassert i en kloss øverst på tastaturet, men det tok ikke lange tiden å bli vant med Studio 15. Dell skuffer ikke når det kommer til styreløsningen, med en passe stor styreflate som har tydelig markerte avgrensninger. På mange bærbare har musetastene høye klakk-klakk-lyder, men her er de såpass myke at de knapt høres.

Testresultater: Dell Studio 15

3DMark06

1822

PCMark Vantage

3244

Memories

2074

TV and Movies

2463

Gaming

2385

Music

3423

Communications

3277

Productivity

2902

HDD

2616

Batteri - normal

3t 10m

Batteri - film

2t 30m

 FARGER: Du  kan bestille Studio 15 i ulike farger eller med et designerlokk laget av kunstneren Mike Ming. Ulmepen er at du da må vente lenger på PC-en.

FARGER: Du kan bestille Studio 15 i ulike farger eller med et designerlokk laget av kunstneren Mike Ming. Ulmepen er at du da må vente lenger på PC-en. Foto: Foto: Nicholas Paulik

FLAT: Undersiden på Studio er laget sånn at du slipper riper i bordet. Alle oppgraderbare komponenter sitter under ett lokk, som enten er veldig praktisk eller irriterende.

FLAT: Undersiden på Studio er laget sånn at du slipper riper i bordet. Alle oppgraderbare komponenter sitter under ett lokk, som enten er veldig praktisk eller irriterende. Foto: Foto: Nicholas Paulik

Spesifikasjoner

Produsent www.dell.no
Pris 7480

Konklusjon

Studio 15 egner seg etter vår mening best som skrivebordserstatter. Må du allikevel ta den med deg har du i hvert fall et 6-cell-batteri som klarer litt over tre timer. Ytelsesmessig scorer den akkurat det vi forventer av spesifikasjonene den kom levert med. Hvis du kjøper selv kan dine resultater variere fra våre, siden spesifikasjonene kan justeres på dell.no etter dine behov. Det eneste vi savner her er noen kraftigere skjermkort, men vi skjønner at dette er forbeholdt de dyrere XPS-maskinene.

Dell Studio 15 er en litt vanskelig maskin å gi en konkret vurdering på. Vi er ikke helt fornøyde med chassiskvaliteten, men dette har lite å si om den primært skal brukes på skrivebordet. Det som til slutt redder fireren er at den er god i bruk og har mange konfigurasjonsvalg.

Her finner du alle våre tester av bærbare PC-er.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning