Test av webkamera

Logitech QuickCam Pro for Notebooks

QuickCam i miniatyr.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Størrelse og brukervennlighet

- Noe problematisk autofokus

Dette kameraet skal i praksis ha samme kvalitet som QuickCam Pro 9000, men er i tillegg designet for bruk med bærbare maskiner.

Det går først og fremst ut på at kameraet er omtrent 2/3 mindre, og har en noe annen festeanordning.

Det kan enten klypes fast på skjermen på en bærbar PC, eller festes på et ca. 28 cm høyt stativ som følger med. I tillegg følger det med en liten reiseveske i kunststoff, for sikker transport.

I bruk

Kameraet bruker samme QuickCam programvaren som Pro 9000, så vi skal ikke gå inn på noen nærmere beskrivelse av den, men bare kort nevne at ansiktssporing var morsomt og fungerte utmerket.

Både optikk og lydteknologi skal også være av samme kvalitet, men vi opplevde det ikke slik.

Bildekvaliteten virket i og for seg å være den samme, men det opplevdes som om autofokusen ikke er like presis som hos storebroren.

Det kan være et isolert problem til vårt testkamera, men når vi valgte videooppløsning på 960x720 og oppover, så hadde autofokusen problem med å følge med, og bildet kunne bli stående uklart lenge.

Hvis vi ser nærmere på et stillbilde i 1600x1200 av samme objekt og identiske lysforhold, virker bilder tatt med Pro 9000 å være bedre fokusert enn bilder tatt med dette kameraet.

Lydkvaliteten er imidlertid fortsatt like god.

Totalinntrykk

Kameraet får ikke toppkarakter på grunn av problemene med fokuseringen, men det er bra at det på tross av dette leverer bilder som imponerer.

Spesifikasjoner

Produsent Logitech
Pris 669

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning