Rekonstruert i Google Earth:

Roma i 3D-grafikk

Se Colosseum fra innsiden, i sylskarp 3D-versjon.

HISTORISK: Med 3D-grafikk fa Google Earth kan du dra på sightseeing i antikkens Rom.

HISTORISK: Med 3D-grafikk fa Google Earth kan du dra på sightseeing i antikkens Rom. Foto: ILLUSTRASJON: Google

Publisert Oppdatert

Du kan nå reise tilbake til antikkens Roma i 3D i Google Earth og utforske den historiske byen slik den fremstod for to tusen år siden. Den virtuelle reisen byr på en grafisk presentasjon av byen i sin glanstid som Romerrikets hovedsete og navigasjon rundt i byen med Google Earth.

Du kan utforske mer enn 6700 historiske bygninger, zoome inn detaljer i bygning og interiør ved elleve byggverk, inkludert Colosseum. Rundt om i kartet er det lagt inn informasjonsbobler skrevet av historikere med ekspertise på området.

LES OGSÅ: Se Oslo i 3D

Antikkens Roma i 3D er en av de mest omfattende samlingene av tredimensjonale bygninger i Google Earth. Du kan stille seg i sentrum av Colosseum, følge gladiatorenes fotspor i Ludus Magnus, stå på Rostra eller utforske fasaden på Maxentiusbasilikaen.

Her kan du se en video-guide til 3D-bildene.

Prosjektet er utviklet av Google i samarbeid med Past Perfect Productions og universitetene i Los Angeles og Virginia. For å se antikkens Roma i 3Dm velger du "Gallery" og gpr videre til "Ancient Rome in 3D", under fanen "L ayer" i Google Earth.

LES OGSÅ:

Lei film rett fra TV-en

Kroppslukt kan erstatte pass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning