Microsoft lanserer antivirus

«Morro» antivirus

Microsoft lanserer egen, gratis, antivirusprogramvare. Microsofts nye sikkerhetsprogram har fått kodenavnet «Morro».

GRATIS ANTIVIRUS: Det måtte komme. Microsoft lanserer et program som også beskytter mot datavirs. Programmet heter ""Morro"" og lanseres i andre halvår 2009.

GRATIS ANTIVIRUS: Det måtte komme. Microsoft lanserer et program som også beskytter mot datavirs. Programmet heter ""Morro"" og lanseres i andre halvår 2009. Foto: Paul Sakuma

Publisert Oppdatert

Spekulasjonene om en egen antivirusprogramvare fra Microsoft har pågått i årevis. I går bekreftet Microsoft i en pressemelding at de lanserer et eget gratis sikkerhetsprogram. Programmet har fått kodenavnet "Morro".

Les også: Her finner du gratis antivirusprogrammer

Programmet vil komme på markedet i andre halvdel av 2009 og skal beskytte mot «ondsinnet programvare». Med det menes virus, spionprogramvare, rootkits og trojanere.

Den nye programvaren vil være gratis for forbrukere og skal ifølge en pressemelding fra Microsoft være laget for å sette et lite «fotavtrykk» i PC-en - noe som betyr at det skal fungere selv på PC-er med begrenset kapasitet og under forhold der bredbåndskapasiteten er begrenset.

Microsoft skriver at de tilbyr en slik løsning gratis for å gjøre «dataverdenen» sikrere for PC-brukere og bedrifter som gjør butikk på nettet. Usikrede PC-er er av de verste sikkerhetstruslene, skriver Microsoft.

Les også: Slik blir Windows 7

Moro vil bli tilgjengelig som en egen nedlasting og vil fungere på Windows XP, Windows Vista og Windows 7 når det kommer.

Lanseringen av «Morro» betyr samtidig at Microsoft stopper utviklingen og salget av sitt eget sikkerhetsprogram Windows Live OneCare.

Flere saker på:

Klikk Motor

Klikk Teknologi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning