Telenor ZTE MF91D 4G-ruter

Lynraskt lommenett

Vi har prøvd Telenors 4G-ruter ZTE MF91D for å få et inntrykk av om 4G er brukbart ennå, og vi sitter igjen med et ganske positivt inntrykk.

4G: Med 4G får du lynraskt internett via mobilnettet.
4G: Med 4G får du lynraskt internett via mobilnettet. Foto: Telenor
Sist oppdatert
4G-RUTER: Med Telenors 4G-ruter, ZTE MF91D, kan du enkelt dele 4G-dekningen til alle enhetene dine via trådløst nettverk.
4G-RUTER: Med Telenors 4G-ruter, ZTE MF91D, kan du enkelt dele 4G-dekningen til alle enhetene dine via trådløst nettverk. Foto: Telenor

Telenor ZTE MF91D 4G-ruter

  • Data:
    LTE ned: 100 Mb/s
    LTE opp: 50 Mb/s
    3G ned: 42 Mbps
    3G opp: 5.76 Mbps
    Edge: 384 kbps
    GPRS: 64 kbps
  • Tilkobling: MicroUSB 2.0 og Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Batteri: 2300 mAh
    Standby: 150 timer
    Bruk: 4 timer
  • Vekt: 105 g
  • Mål: 10 x 5,8 x 1,6 cm

4G er nestegenerasjons mobildatanett. I Norge er det LTE-teknologien som brukes for å gi deg bedre hastighet på mobilen.

4G-ruteren får du kjøpt på Telenors egne nettsider, enten til en redusert pris sammen med abonnement, eller til fullpris som er 899 kroner.

Et billigere alternativ er 4G USB-modemet som Telenor selger til 499 kroner, men da får du bare brukt det på en PC.

Enkelt oppsett

Alt ruteren krever av installering er at du kobler den til en PC første gangen og går igjennom en kjapp veiviser. Der kan du blant annet sette opp passord til ruteren, navn på det trådløse nettet og passord for å koble seg på.

Ruteren har batteri, så du kan bruke den på bilturen opp til hytta også, og har den ikke 4G-dekning slår den automatisk over til 3G.

Routeren har en oppgitt batteritid på 4 timer ved aktivt bruk, og 150 timer ved standby. Det betyr at den holder fint på kjøreturer og utflukter i skog og mark, men 4 timer går fort når man først setter seg ned og surfer.

God dekning

Dekningen på ruteren virker god. Vi hadde HTC One på test samtidig som vi prøvde ruteren, og den ga generelt sett en strek eller to mer på 4G-dekningen enn telefonen.

Ruteren har to innganger for eksterne antenner, men disse er ekstrautstyr. Det betyr i alle fall at du potensielt sett kan få inn 4G-dekning steder hvor mobilen din ikke får det.

Vi greide å få inn 4G-dekning stort sett overalt vi prøvde i Oslo, bortsett fra t-bane tunellene.

Hastigheten var stort sett god. Vi hadde i begynnelsen problemer med at vi aldri fikk større hastighet enn 15 Mbps, men ved å oppgradere firmwaren fra versjon B05 til B06 så fikk vi plutselig opp mot 40 Mbps flere steder, og enda høyere også. Det viser at det finnes enkelte sweet-spots rundt om i byen, men du skal nok ha litt flaks om du bor på et slikt.

Begrenset dataabonnement

Den største grunnen til at et 4G-abonnement fra Telenor ikke kommer til å erstatte brebåndsabonnementet ditt hjemme er nedlastingsbegrensningen.

Hos telenor kan du velge rene dataabonnement som gir deg alt fra 1 GB (99 kr måneden), til 30 GB (499 kr måneden).

30 GB er ganske mye på en mobiltelefon, men på en PC kan datamengden gå fort når man både skal streame musikk og film, og sikkert laste ned programmer og spill også.

Telenors 4G-ruter er likevel et bra alternativ på tur og på hytta.

Les også:

Derfor får du ikke 4G til å fungere

Helt vill app til iPhone 5

15 gratis fotoprogrammer

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også