Lett og dønn solid

Lenovo ThinkPad X300

ThinkPad X300 er konstruert for kresne forretningsbrukere på farten. Den er superlett, proppfull av ny teknologi, og har en byggkvalitet få kan matche.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Vekt

+ minnebasert harddisk

+ LED-baklyst skjerm

+ fingeravtrykksleser

- Pris

- tilkoblingsmuligheter

Lenovo ThinkPad X300

Spesifikasjoner

OS: Vista Business

CPU: Core 2 Duo SL7100

Skjermkort: GMA X3100

Skjerm: 13,3

Oppløsning: 1440x900

Minne: 2 GB

Harddisk: 64 GB SSD

HDMI: NEI

Vekt: 1,53 KG

Maskinen designet i mørk, ensfarget plast, og har et diskret utseende. At den bare er litt tykkere enn to centimeter gjør likevel sitt til at den vekker oppsikt. Under lokket finner man mørk plast, som føles litt myk og fløyelsaktig. Dette er svært behagelig og gir god støtte for håndleddene. Byggkvaliteten er absolutt toppklasse. Det virker faktisk som om Lenovo har klart å heve byggkvaliteten et hakk i forhold til tidligere Thinkpad-modeller.

Lenovo har fått plass til et tastatur av full størrelse. X300 har både pekeplate og pekepinne. Knappene til pekepinnen er plassert litt nær pekeplaten, så det er lett å komme borti pekeplaten i vanvare. Men det er jo trangt om plassen.

Prosessoren gjør jobben helt greit når det snakk om kontorapplikasjoner og litt bilderedigering. Mer spennende er det at maskinen har SSD-harddisk og LED-baklyst skjerm. På grunn av driverproblemer fikk vi dessverre ikke kjørt alle ytelsestestene. Men ser man på PCMark Vantage-resultatene som viser harddiskytelse og produktivitet, er det helt klart at SSD-disken trekker systemytelsen opp i forhold til det ordinære harddisker klarer.

Batteritiden under normal bruk målte vi til 3 timer og 32 minutter. Dette er et bra resultat, men ønsker du større rekkevidde kan du dumpe DVD-brenneren og sette inn et ekstra batteri isteden. Vi må trekke litt for noe svake tilkoblingsmuligheter og høy pris, men for målgruppen veies dette opp av fordelene.

Benchmarks

Lenovo ThinkPad X300

Pcmark Vantage v100

Ikke fullført

Memories

Ikke fullført

TV and Movies

932

Gaming

Ikke fullført

Music

2899

Communications

2131

Productivity

3837

HDD

12018

3DMark 06 v110

529

3DMark 05 v130

701

Batteritest Performance

1t 44min

Batteritest Normal

3t 32min

Spesifikasjoner

Produsent Lenovo
Pris 21549

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning