TEST: Asus Lamborghini VX3

Kostbar småtass

Med sin Lamborghini VX3 har Asus vist mange kvaliteter, men minst like store svakheter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lekkert utseende

+ Full pakke med mus og musematte

- Mykt lokk

- Noe harde museknapper

- Kort batterilevetid

- Ikke helt verdt pengene

EKSKLUSIVT: Håndleddstøtten er uten like og gir et ekstra stilfult preg.

EKSKLUSIVT: Håndleddstøtten er uten like og gir et ekstra stilfult preg. Foto: Slettes

Gadgetsfakta

Prosessor: C2D T9300

Brikkesett: Intel PM965

Harddisk: 320GB

Minne: 3GB DDR2

Skjermkort: GF 9300M G

Skjerm: 12,1" 1280x800

Vista: Home Ultimate

Vekt: 1,8 kg

Klikk her for oppdaterte priser.

Acer er altså ikke alene om å prøve seg med et kjent bilmerke i markedsføringen med sin Ferrari-bærbare. Rent designmessig er det nok Asus som har truffet best av de to med sin Lamborghini VX3.

Det gule lokket har stilfulle linjer og vi liker spesielt den skinnaktige finishen med gul søm ved håndleddstøtten. Selv om den har noen blanke elementer har disse blitt holdt til det sparsomme for å unngå et glorete preg på maskinen. En musematte og bluetooth-mus med samme temaet som maskinen følger med, et hendig tillegg for å gi pakka en litt mer eksklusiv følelse.

Les også: Test av Acer Ferrari 1100

Myk

Det som derimot ikke er fullt så bra med chassiset er det myke lokket. Noen svake punkter finner vi også på undersiden. Billigere konsumentbærbare kunne til dels sluppet unna med dette, men i en maskin til over tjue tusen kunne det vært kostet på hardere materiale.

Skjermen er LED-belyst med svært god lysstyrke og klart bilde. Fargene er sterke og med lite gjenskinn er dette en av de bedre blanke skjermene vi har sett. En annen ting du vil få glede av på Lamborghini VX3 er innebygget støtte for 3G og HSDPA. Med et SIM-kort kan du altså surfe uten å ha WLAN eller ethernet tilgjengelig. Vi håper dette fort blir populært på billigere maskiner også.

To batterier

Med i esken følger det med to batterier, på henholdsvis 2400 og 4800 mAh. Det vanligste er å selge bærbare med det svakeste batteriet, og la kunden selv kjøpe et kraftigere. De sterkeste batteriene må ofte stikke ut på baksiden av maskinen, så vi er glade for at Asus lar oss velge mellom minst størrelse/vekt, og lengst levetid.

Helst burde portene bak vært plassert på sidene, slik at batteriet kunne vært sterkere uten å stikke ut mer bak. Et stort problem er at du ikke får mer enn rundt to og en halv time uten laderen, noe vi mener er for dårlig.

 

Asus Lamborghini VX3

3DMark06

1668

PCMark05

5167

- CPU

6455

- Memory

5835

- Graphics

3070

- HDD

4122

Batteri - normal

2t 37m

Batteri - film

1t 34m

 Spesifikasjoner

Produsent Asus
Pris 21645

Konklusjon

Asus Lamborghini VX3 lider litt av de samme feilene som Acer har gjort med Ferrari 1100. Når produsentene først bruker så ansette bilmerker på sine bærbare blir forventningene våre svært høye og vi trenger det lille ekstra. Asus oppfyller dette til dels, men mangelen på Blu-Ray er ganske grov. Det burde også ha fulgt med 4GB minne som standard. Idéen om en så høyt priset bærbar er absolutt ikke uhørt, produktet skal tross alt ikke være for alle og enhver. Dessverre går ikke Lamborghini VX3 hele veien for å overbevise oss om at den er verdt å bruke så mye penger på.

Flere tester av bærbare PC-er finner du på Klikk Teknologi.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning