HP med supertynn Ultrabook

Nei, det er ikke en ny MacBook. Det bare ser slik ut.

ØYTASTATUR: Tastaturet har fått et såkalt øy-layout der hver tast har et godt og definert mellomrom mellom tastene. Også kalt chicklet-tastatur.

ØYTASTATUR: Tastaturet har fått et såkalt øy-layout der hver tast har et godt og definert mellomrom mellom tastene. Også kalt chicklet-tastatur. Foto: HP

Publisert Oppdatert
KOMMER I JUNI: HPs nye Ultrabook kommer for salg i juni. Trolig starter prisen i Norge på 7000-8000 kroner.

KOMMER I JUNI: HPs nye Ultrabook kommer for salg i juni. Trolig starter prisen i Norge på 7000-8000 kroner. Foto: Produsent

Ultrabook er blitt den nye hotte trenden fra PC-produsentene. Etter at Intels nye plattform er lansert, står de nærmest i kø for å lansere sine nye tynne og lette modeller. For noen dager siden lanserte Sony sin første Ultrabook, nå følger HP etter med en splitter ny modell som lyder navnet HP Envy Spectre XT.

Den er supertynn (1,45 cm) og veier kun 1,4 kilo. Det er ikke verst for en PC med en 13,3 tommers skjerm.

Basert på bildene vi har sett så langt, så har HP virkelig lykkes med designet. Maskinen har en metallkropp rundt det hele og er utstyrt med nyeste prosessorteknologi fra Intel, Ivy Bridge.

Den er også utstyrt med en 128 GB brikkeharddisk (SSD). Skjermen på 13,3 tommer har en oppløsning på 1366 x 769 punkter og kommer med Beats Audio-høyttalere, et baklyst tastatur og du får med programvare som faktisk er nyttig, nemlig Adobe Premier Elements 10.

Ifølge diverse nettsteder skal maskinen være i salg 8. juni til en startpris på rundt 1.000 dollar. Trolig betyr det en startpris i Norge på rundt 7.000-8.000 kroner.

HP introduserte også en ny type bærbare, med navnet Sleekbooks. Dette er PC-er som ikke helt møter Intels strenge krav til hva en Ultrabook skal være (vekt, tykkelse etc.), men til gjengjeld vil HPs Sleekbooks få et lavere prispunkt enn Envy Spectre XT.

HP Sleekbook kommer i størrelser på 14 og 15,6 tommer og har mange av de samme funksjonene som en Ultrabook (tynne og lette), men prisene vil starte på 750 og 800 dollar ifølge Wired.com.

Les også:

12 ting iPhone ikke kan

100.000 har kjøpt denne mobilhøyttaleren

10 gode grunner for å bruke Gmail

TYNN: Nye HP Envy Spectre XT er kun 1,45 centimeter tykk.

TYNN: Nye HP Envy Spectre XT er kun 1,45 centimeter tykk. Foto: HP

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning