Ta gratis backup på Internett

Enkel og automatisk sikkerhetskopi

Med dagens raske internettlinjer, er kanskje nettet det riktige stedet å oppbevare sikkerhetskopi av viktige filer.

PÅ NETT: Overlat jobben med å ta sikkerhetskopi av viktige filer til noen som kan det. Nå kommer det også flere nettbaserte tjenster.

PÅ NETT: Overlat jobben med å ta sikkerhetskopi av viktige filer til noen som kan det. Nå kommer det også flere nettbaserte tjenster. Foto: Foto: Istockphoto

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkelt

+ Oversiktlig

+ Automatisk

- Ingen vesentlige

Flere alternativer

Stadig flere tilbyr (gratis) nettbasert sikkerhetskopiering. Her er noen andre alternativer:

Vi lagrer stadig flere viktige dokumenter, bilder og andre uerstattelige filer på PC-en. Før eller siden vil både du og jeg oppleve datatap, enten som følge av harddiskkrasj, virusangrep eller uhell. Likevel er det mange som slurver med sikkerhetskopiering. Vi har sett nærmere på en backuptjeneste som nylig har kommet til Norge - Keepit.

Les også: Gratis antivirus

Ubegrenset lagringsplass

Gratisutgaven av Keepit gir deg 2GB lagringsplass, og begrenser seg til 1000 bilder eller 500 musikkfiler. Bortsett fra det, stilles det ingen andre krav enn at du må bruke kontoen, for kontoer uten aktivitet i 90 dager slettes automatisk. Er to gigabyte for lite, kan du for 39 kroner i måneden lagre så mange gigabyte og det antallet filer du bare måtte ønske, derav navnet «Keepit Unlimited».

Keepit Pro er en annen mulighet. Prisen er 29 kroner per PC pluss 1 krone per gigabyte lagring i måneden. Denne gir noen fordeler, blant annet at den kan brukes på flere PC-er.

GRATIS: Hos Keepit får du 2GB gratis lagringsplass til sikkerhetskopi.

GRATIS: Hos Keepit får du 2GB gratis lagringsplass til sikkerhetskopi. Foto: Foto: Skjermbilde

Automatisk

Skal vi orke å bruke tid på å sikkerhetskopiering, må det være enkelt, det har også Keepit forstått. Fyll ut din e-postadresse, og så får du passord og link til nedlasting av program oversendt umiddelbart. Programmet er enkelt og oversiktlig, og foreslår selv en rekke mapper som bør sikkerhetskopieres, som mine dokumenter, mine bilder, favoritter med mer. Ønsker du å velge ut mapper fra filstrukturen på harddisken selv, kan du også det. Du kan bestemme hvilke dager det skal tas backup på, men kan dessverre ikke spesifisere klokkeslett. Når du har valgt ut dager og filer, vil programmet selv sørge for å ta sikkerhetskopi og du kan sove godt om natten.

Første gang du bruker keepit tar den en full sikkerhetskopi av de filene og mappene du har valgt ut. Deretter vil Keepit kun ta sikkerhetskopi av nye eller endrede filer. Det betyr at fra og med sikkerhetskopi nummer 2 går backup-jobben mye raskere. Keepit komprimerer dessuten filene før de blir tatt backup av.

Les også: 20 gratis sikkerhetsprogrammer

Gjenoppretting av filer er like enkel og selvforklarende som sikkerhetskopieringen, og du har valget mellom å gjenopprette alle filer eller bare utvalgte filer og mapper. Gjenoppretting kan gjøres for 30 dager tilbake i tid.

INNSTILLINGER: Keepit gjør det enkelt å velge ut mapper for sikkerhetskopiering.

INNSTILLINGER: Keepit gjør det enkelt å velge ut mapper for sikkerhetskopiering.

Enkelt og sikkert

Vi teknologijournalister har en tendens til å komme fram til at «enklere blir det ikke». Imidlertid viser det seg ofte at det er nettopp det som skjer, men denne gangen føler vi oss ganske sikre - enklere enn dette kan det nesten ikke bli. Registrering og nedlasting av programvare er gjort på et par minutter, og nødvendige innstillinger er satt ved noen få museklikk.

Les også: 100 nyttige gratisprogram

Foto: Foto: Skjermbilde

Spesifikasjoner

Produsent www.keepit.no
Pris 0

Konklusjon

For 39 kroner i måneden slipper du å bekymre deg for sikkerhetskopien. Tenk godt over hvor mye bilder og andre filer er verd for deg, og hva du sparer ved at du slipper å kjøpe CD- eller DVD-plater til sikkerhetskopiering, og tiden du sparer på å organisere dette. Tenk også på hvor sårbare CD-er eller DVD-plater er. Hos en nettbasert tilbyder lagrer du filer på servere med gode sikkerhetsrutiner.

Keepit bruker en 256 bit krypteringsnøkkel, og det er kun du som har tilgang til dine filer. Skulle du miste passordet, er det ingen mulighet for å få tilbake dataene, for selv ikke Keepit har tilgang til dem.

Programmet støtter både Windows XP og Windows Vista, og ifølge nettsidene, er støtte for både Mac og Linux på vei.

Keepit anbefales til alle som ikke har et godt system for å sikkerhetskopi, eller som ønsker å gå over til en god, nettbasert tjeneste.

Link til keepit: www.keepit.no

Flere teknologisaker på Klikk Teknologi

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning