Ny studie slår fast:

Dataspill gjør barna voldelige

Utenlandske studier viser at voldelige dataspill setter langvarige spor i barna.

Publisert Oppdatert

Det slås fast av det amerikanske tidsskriftet Pediatrics. Tidsskriftet viser til resultatene av nye amerikanske og japanske studier, som sammen bekrefter en gammel myte: barn blir påvirket av å spille voldelige dataspill.

Professor Craig A. Anderson ved Iowa State University har ifølge Washington Post sett på de langvarige effektene av at barn spiller voldelige dataspill. Dette har de gjort ved å følge 364 barn i alderen 9-12, som spiller slike spill.

Slåss lettere

Resultatene viser at barna har større sannsynlighet for å havne i slåsskamp på skolen, eller å bli pekt ut av en lærer eller medelev som fysisk aggressiv, selv fem til seks måneder etter å ha spilt voldelige dataspill.

Tilsvarende studier er utført i Japan, hvor de har fulgt mer enn 1200 ungdom i alderen 12-18 år. De kom fram til samme konklusjon som i den amerikanske studien.

LES OGSÅ: Vinn GPS og spill

En av flere faktorer

Men tross svartmaling av voldelige dataspill, påpeker den amerikanske professoren at foreldre ikke bør bli hysteriske selv om barna spiller slike spill innimellom. Tross alt er dette kun en av flere faktorer som gjør barn mer aggressive.

Er det ingen andre risikofaktorer til stede i barnets liv, vil noen timers spillaktivitet i uken ikke automatisk gi aggressive barn.

LES OGSÅ: Spill deg selv på Xbox

Likevel anbefaler The American Academy of Pediatrics, som er utgiver av tidsskriftet Pediatrics, at barn og unge begrenser bruken av voldelige dataspill.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning