Canon Pixma MP620

Best på bilder, beste kjøp

Canon greide ikke å kapre best-i-test-diplomet i fjor, men i dette selskapet trekker den det lengste strået.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Testens beste fotoutskrifter

+ veldig brukervennlig skjerm- og menysystem på maskinen

+ Støyfrie innskanninger

+ Helt skjult arkskuff under

+ Utskrift på CD

+ Imponerende lav pris

- Arkskuffen bak gjør maskinen enda mer plasskrevende

- Ikke tosidig utskrift slik mange av Canons skrivere har

Foto: Tron Høgvold

Foto: Tron Høgvold

Foto: Tron Høgvold

Spesifikasjoner Canon Pixma MP620

CD-utskrift: ja

Diasskanning: nei

Tosidig utskrift: nei

Skanner: 2400 x 4800 dpi

Ethernet: ja

Trådløst: ja

Blekkpatroner: 5 stk.

Klikk her for oppdaterte priser

Canon sin maskin er dypere enn alle de andre. Dermed er det plass til en arkskuff helt under maskinen som ikke stikker fram, slik som på HP. I tillegg er det også arkmating bak. Hvis du gjerne vil bruke en skuff til fotopapir og en skuff til vanlige ark, må du altså bruke skuffen i bakkant i tillegg, og dermed bygger maskinen enda mer i dybden. Til Canons forsvar, blir maskinen veldig kompakt og diskret dersom man lukker alle lokk når den ikke er i bruk. Arkhyllen som utskriftene kommer ut på, åpner dessuten av seg selv når du bestiller en utskrift.

Også Canon er relativt enkel å installere trådløst, men i likhet med Lexmark trenger du også her å koble til med USB for å fullføre installasjonen. Canon var den som tok lengst tid å installere, men veiledningene fungerer bra, og det er ingen grunn til forvirring. Etter å ha koblet fra USB-kabelen og når nettverket er ferdig konfigurert kan maskinen plasseres der den egentlig var tiltenkt.

Programvaren til Canon er som alltid veldig bra og oversiktlig. Alt er selvsagt på norsk, men under installasjonen møtte vi på en del dialogbokser med nettverksterminologi på engelsk. Dette kan forvirre enkelte brukere.

Canon som lenge har vært råest på hurtige utskrifter må se seg slått av HP denne gangen. Det er også ganske stor forskjell på standardinnstillingene på fotoutskrift i Canons programvare, der vi har tatt tiden, og det som er de aller beste innstillingene. På aller beste innstilling bruker for eksempel et 10 x 15 foto over tre ganger så lang tid, men resultatet er også synlig bedre.

Canon er aller best i testen på fotokvalitet. Utskriftene er ikke helt fri for korn, men det er desidert minst av det. For fullstendig kornfrie bilder må man opp i pris. Dette er også skriveren som vi føler bommet minst på fargegjengivelsen på testbildene vi skrev ut.

Innskanningene på denne maskinen gir langt mindre bildestøy enn på HP, men fargegjengivelsen er en liten tanke hissigere. Flere av bildene vi skannet valgte vi å justere fargene på etterpå.

Spesifikasjoner

Produsent Canon
Pris 1168

Konklusjon

Canon er også den aller mest brukervennlige når man skal jobbe direkte på maskinen. God skjerm med intuitiv menyoppbygging og et smart skrollehjul, gjør det svært enkelt å gjøre det man ønsker uten å slå på PC-en. Litt synd er det imidlertid at kvalitetsinnstillingene ved utskrift fra minnekort gjør utskriftene en god del dårligere enn om man gjør det fra PC-en.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning