Microsoft Arc

Brettbar designmus

Arc er en morsom, praktisk og sammenleggbar designmus fra Microsoft. Den passer ypperlig som tilbehør til en bærbar PC.

REISEMUS: Er du på jakt etter en praktisk, stilig og kompakt ekstramus til bærbar PC kan du godt kikke på Arc.

REISEMUS: Er du på jakt etter en praktisk, stilig og kompakt ekstramus til bærbar PC kan du godt kikke på Arc. Foto: Foto: Appeal Studios/ Jim Linna

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lekker

+ God ergonomi

+ Sammenleggbar

- Litt utilgjengelig funksjonsknapp

Microsoft Arc er rask og presis og takler de fleste normale underlag.

Microsoft Arc er rask og presis og takler de fleste normale underlag. Foto: Foto: Appeal Studios/ Jim Linna

Det er ikke design det første vi tenker på når vi snakker om Microsoft. Men med PC-musen Arc har den amerikanske giganten nesten overgått seg selv. De fleste av oss har sikkert sett triumfbuen (på Place Charles de Gaulle) i Paris. Kan du i tillegg til fransk vet du at Arc betyr bue. Ser du bildene av Microsofts Arc-mus, ser du også hvor de har hentet inspirasjonen.

Musen er nemlig formet som en bue. Om "buen" blir en triumf for Microsoft gjenstår å se.

Godt førsteinntrykk

Førsteinntrykket av musen er bra. Den ligger godt i hånden og er ikke for liten, selv om den primært er ment å være en ekstramus/reisemus til bærbare PC-er. Alle som ikke har tømmerhuggerhender, vil nok finne denne relativt behagelig.

Sammenleggbar

En fiffig, men viktig, detalj med Arc er at den kan klappes sammen. Bakerste del av musen er en klaff, som kan brettes inn under musen når den skal transporteres. Med i esken følger også en praktisk liten skinnpose til å frakte musen i. Det gjør at musen både blir liten når du skal putte den i sekken - og faren for at du ødelegger den minker. Her har Microsofts designere gjort en svært bra jobb. Microsoft hevder musen krymper til 60 prosent av original størrelse når den er slått sammen.

God i bruk

Arc har standardutrustningen vi forventer av en enkel reisemus. Den har to knapper og skrollehjul på oversiden - og en funksjonsknapp på venstresiden. Funksjonsknappen synes vi sitter litt langt fremme for å nå med tommelen.

I bruk synes vi musen er god. Den er rask og presis og takler de fleste normale underlag. Kommunikasjonen til PC skjer via en mikrosender som du putter inn i USB-porten. På våre test-PC-er fungerte musen umiddelbart uten at vi trengte å foreta oss noe - annet enn å sette inn de to AAA-batteriene som fulgte med. Ønsker du mer funksjonalitet - programmering av knapp(er) og lignende, kan du laste ned programvaren IntelliPoint fra www.microsoft.com/hardware .

Spesifikasjoner

Produsent Microsoft
Pris 499

Konklusjon

Er du på jakt etter en praktisk, stilig og kompakt ekstramus til bærbar PC kan du godt kikke på Arc. Pris 499 kroner og du får den i rødt og sort.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning