Apple faser ut iPad 2 og modellen som ble solgt som 4. generasjon iPad inntil iPad Air kom, blir Apples rimeligste iPad.

Apples iPad 2 har lenge vært Apples rimeligste nettbrett med 9,7 tommers skjerm. Det ble lansert i mars 2011 og har med det tjent Apple i tre år når den nå tas av markedet.

Etterfølgeren, den nye billig iPad-en, ble offentliggjort i går, og er en gammel kjenning. Den nye og rimelige iPad-en er nemlig iPad 4 eller 4. generasjon iPad.

Denne modellen kom overraskende på markedet bare måneder etter at Apple hadde lansert iPad 3. De største nyhetene med iPad 4 var at den fikk en noe raskere prosessor og den nye Lightning-pluggen til Apple.

Vi testet den nye billig-iPad-en i desember 2012 og ga nettbrettet den gang terningkast 6.

For to år siden kostet iPad 4 3890 kroner. Nå vil den rimeligste utgaven koste 2990 kroner og vil du ha versjonen med mobilt bredbånd må du ut med 1000 kroner mer.

Les også:

Bra PC til 4.000 kroner

Stilig tastatur til iPad Air

Test av Nokia Lumia 1520

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!