Multicom Kunshan P375S

Spillmonsteret

Norske Multicom er en ringrev i markedet for spillbærbare, og de har sendt oss en bærbar med to dedikerte grafikk-brikker fra AMD.

RUGG: Kunshan er en skikkelig rugg, men det er ikke så rart. Den huser nemlig en kraftig grafikkløsning med Crossfire.
RUGG: Kunshan er en skikkelig rugg, men det er ikke så rart. Den huser nemlig en kraftig grafikkløsning med Crossfire. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Sist oppdatert

Spesifikasjoner for Multicom Kunshan P375S

  • Prosessor: Intel Core i7 -4700MQ
  • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
  • Grafikk: AMD Radeon HD 8970M Crossfire
  • RAM: 16 GB
  • Lagring: 180 GB / SSD
  • Lagring: 1000 GB / 5400 opm
  • Skjerm: 17 tommer, TN, matt
  • Oppløsning: 1920*1080 piksler
  • Trådløst: 802.11 n/ac, Bluetooth
  • Ethernet: 1000 Mbps
  • Kamera: 1 megapiksel
  • OS: Windows 8 64-bit
  • Vekt: 4,2 kg

Multicom er noe så sjelden som en norsk produsent av bærbare maskiner. Utgangspunktet er baser fra det taiwanske selskapet Clevo. Det betyr at man i stor grad kan velge innmat selv og kjøpe dem både med og uten operativsystem.

Design som en sportsbil

Designen på Kunshan minner kanskje om en sportsbil, for flatene er svarte, med skarpe kanter, og baksiden har krom rundt to solide eksosrør. To røde områder på hver side bak minner om baklys, og de lyser når maskinen er koblet til strømnettet.

Basen er tykk med en bygge- kvalitet som føles solid og gjennomført. Det er ingen myke områder og stabiliteten er meget god. Skjermlokket er ikke like overbevisende, for det er av den litt vinglete typen. Det skal heller ikke så mye press til før det blir gjennomslag på skjermen.

Lysende og lydløst tastatur

Tastaturet har taster med lys og man kan variere fargen i tre forskjellige soner. De har en litt ru overflate og er helt flate. Tastemotstanden er passe hard og vandringen er lang nok til at man ikke blir sliten ved lengre tids tasting. Dette er et tastatur som passer godt til både skriving og spilling, og en bonus er at det er bortimot lydløst.

Ikke separate knapper i pekeplaten

Pekeplaten er relativt romslig med en behagelig glatt overflate, og god presisjon og respons. Klikkfunksjonen er vi ikke like fornøyd med, for det er ikke separate knapper, bare en stripe som er plassert et stykke nedenfor platen. Klikkelyden er ganske høy, vandringen svært kort og kvalitetsfølelsen gir et inntrykk av billigplast.

Skjermen er et TN-panel med en fargegjengivelsen som ser ut til å være meget god. Kontrasten virker litt svak og sort sklir i noen grad over i grått. Fronten er matt og det er en god kombinasjon med det relativt lyssterke panelet.

De innebygde høyttalerne er fra Onkyo og de klarer å pumpe ut imponerende bra lyd. En basshøyttaler gir en anelse fylde i de lavere frekvensene og nivået er høyt nok til at man ikke trenger små, eksterne høyttalere.

Super spillytelse

Innmaten er som skapt for krevende spill og spillytelsen holder absolutt toppklasse. To Radeon HD 8970M fra AMD drar alle spill smertefritt i skjermens foretrukne oppløsning, så lenge de har god støtte for Crossfire. Crossfire er AMDs betegnelse for to grafikk-enheter som jobber sammen. Nvidia kaller sin løsning for SLI. Godt med minne, en Intel Core i7-4700MQ, og brikkedisk sørger for at Kunshan takler alle oppgaver, mens en stor snurredisk sørger for lokal lagring.

Det er sjelden Kunshan blir helt stille, for det er nesten alltid en vifte som surrer. Når den jobber hardt blir den vesentlig mer hørbar, men den har ingen hvinende vifte, det er mest lyden av luft som flyttes.

STRIPE: Museknappene er bare en stripe som også er plassert et lite stykke unna sele pekeplaten, og det er uvant.
STRIPE: Museknappene er bare en stripe som også er plassert et lite stykke unna sele pekeplaten, og det er uvant.

Effektiv kjøling

Den blir heller aldri mer enn lunken, så kjølingen er effektiv. Batteritiden lider av at det ikke er mulig å velge integrert grafikk

Kunshan har godt med tilkoblinger og både Thunderbolt og eSATA er kryss i taket. Strømpluggen er stor og sammen med HDMI kobles den til på baksiden, der de er ute av veien.

Det er kameraer både på forsiden og baksiden av skjermlokket, og det er sikkert praktisk for noen. Fingeravtrykksleser er en bonus som flere produsenter bør legge til.

Konklusjon

Kunshan gir mye spillytelse for pengene og bør nok være et førstevalg for dem som ikke har motforestillinger mot løsninger med flere brikker.

Les også:

Dette må du vite når du kjøper trådløs ruter

Super minihøyttaler til mobilen

Disse TV-pinnene gir deg smart TV på TV-en

RUGG: Kunshan er en skikkelig rugg, men det er ikke så rart. Den huser nemlig en kraftig grafikkløsning med Crossfire.
RUGG: Kunshan er en skikkelig rugg, men det er ikke så rart. Den huser nemlig en kraftig grafikkløsning med Crossfire.

Denne saken ble første gang publisert 30/01 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også