En tirsdag i måneden sender Microsoft uit oppdateringer av Windows. Det dreier seg om mer eller mindre alvorlige rettelser som fikser på feil i PC-ens operativsystem.

Det kan være sikkerhetsfeil, men også tekniske rettelser i programfunksjoner.

I går kom den mest omdattende oppdateringen Microsoft har sendt ut noen gang siden rutinene med månedlige oppdateringer kom i gang for fem år siden.

Les også: Nytt virus tømmer kontoen

Denne oppdateringen har så mange som 28 ulike programrettelser, hvorav 23 anses som alvorlige for at programmene skal være sikre og fungere riktig. Oppdateringene består i åtte filer som inneholder rettelser for Windows, Internet Explorer, Office, Sharepoint og Windows Media.

Les også: Microsoft brukte sju år på å tette hull

Det er svært viktig at alle Windows-brukere installerer oppdateringene, er budskapet fra både Microsoft og ulike sikkerhetseksperter. Nyhetsbulletinen som omtaler rettelsene finner du her.

Hvis du ikke allerede har gjort det , kan du sørge for at PC-en din installerer de månedlige oppdateringene fra Microsoft automatisk. Her er oppskriften.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!