En tirsdag i måneden sender Microsoft ut sikkerhetsoppdateriner til alle Windows-brukere. Den siste oppdateringen inneholdt en rettelse til et sikerhetshull som har stått vidåpent i hele sju år, skriver Computerworld.

Feilen ligger i en meldingsprotokoll (SMB - Server message block) som brukes av Windows for å dele filer og skrivere over et nettverk.

- Da feilen ble oppdaget i 2001, sa vi at vi ikke kunne fikse den uten å ødelegge for nettverksbaserte applikasjoner. Hadde vi gjort noe, ville det ødelagt for nesten alle slike applikasjoner, skriver Microsoft-talsmann Christopher Budd i en blogg .

Dårlig råd

I stedet for å fikse feilen, rådet Microsoft kundene til å beskytte seg ved å bruke SMB-signaturer. Men dette viste seg å være et vanskelig råd, som få fulgte. En hacker beviste at feilen kunne utnyttes i et angrep, men den angrepskoden ble aldri spesielt utbredt, skriver Computerworld.

LES OGSÅ: Se opp for Facebook-virus

Først nå, etter sju år, har Microsoft greid å komme opp med en løsning som retter feilen uten at det påvirker for mange nettverksprogrammer. Han som oppdaget feilen forklarer den oppsiktsvekkende lange reparasjonstiden med at det var en svært vrien fiks som ingen i Microsoft ville ta ansvar for.

LES OGSÅ:

Guide til gratis antivirus

20 gratis sikkerhetsprogrammer

Slik lærer du barna nettvett

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!