Spesifikasjoner: Linksys WRT610N

Ethernet: 4x Gigabit

USB: Ja

WLAN: A/G/N

Pris: 1.316 kr (xd.no)

Leverandør: Linksys

Kort sagt:

+ Enkel å konfigurere

+ Stabil


- Ikke blant de raskeste

WRT610N ser ut som et lite romskip med sitt glatte utseende. Vi er glade for at Cisco har tatt tak i designavdelingen hos Linksys, for dette er i hvert fall en ruter som ikke må gjemmes bort slik man må med f.eks. WRT54G. I esken følger det med en CD for lettvint installering av ruteren markert tydelig «Run CD first - before connecting cables». Med denne får du satt et nytt passord på ruteren din og valgt hva slags kryptering som skal brukes. At mange har usikrede nettverk mener vi er produsentenes feil, siden ruterne ofte gjør det for vanskelig for den jevne bruker å sette på kryptering. Her skiller Linksys seg klart ut, for WPA med lang nøkkel er valgt som standard i veiviseren.

Et av de vanlige irritasjonsmomentene med trådløse rutere er det at de ikke tåler mye trafikk, og det er ofte bittorrent som får dem til å tryne. For å sjekke om WRT610N lider av dette problemet kjørte vi opp to 802.11n-klienter på full spiker med torrentnedlastinger. Selv med full last på en 14/3Mbit-linje klarte ruteren seg. Den har ikke eksterne antenner, men gir godkjent rekkevidde til leiligheter og vanlige hus. Vi testet overføringshastigheten mellom to maskiner med en betongvegg mellom, og fikk rundt 2,0 MB/s på overføringen.

FOR BESTEMOR: Med Linksys WRT610N skal selv bestemor kunne sette opp et sikkert trådløst nettverk.=

FOR BESTEMOR: Med Linksys WRT610N skal selv bestemor kunne sette opp et sikkert trådløst nettverk. © Foto: Nicholas Paulik

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Linksys
Pris 1316

Konklusjon

Totalt sett gir vi WRT610N en tommel opp som en enkel og grei hjemmeruter. Den får spesielt pluss for å være enkel å sette opp og for å være stabil.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!