Rå spillkjempe

Test: PCStyling Edge Fighter REX

Selv om det nærmeste svaret vi har på Alienware i Norge er en gjeng som bygger maskiner for hånd, betyr det ikke at resultatet er dårligere.

CROSSFIRE: To skjermkort er i vinden som aldri før, og vi har gode erfaringer med slike oppsett fra tidligere.
CROSSFIRE: To skjermkort er i vinden som aldri før, og vi har gode erfaringer med slike oppsett fra tidligere. Foto: Nicholas Paulik
Sist oppdatert
STYRING: Kontrollene bak gjør at du kan justere fra ’relativt stillegående’ til ’jetfly’.
STYRING: Kontrollene bak gjør at du kan justere fra ’relativt stillegående’ til ’jetfly’. Foto: Nicholas Paulik
I BÅNN: Strømforsyningen sitter i bånn, og byr ikke på problemer for kjølingen.
I BÅNN: Strømforsyningen sitter i bånn, og byr ikke på problemer for kjølingen. Foto: Nicholas Paulik

Edge Fighter REX er den fjerde maskinen vi har inne til test fra PCStyling. Hvis denne PC-byggeren har gått deg hus forbi tidligere, er dette snakk om en bedrift som bygger spesielt for entusiastmarkedet. Kabinettet Antec Twelve Hundred er brukt som utgangspunkt for denne maskinen. Dette kabinettet er kanskje litt stort, men det er nødvendig for å få optimal og stille kjøling til komponentene inni. Med to skjermkort i CrossFire blir det mye varme som skal ut.

Vi liker at det er brukt kvalitetsdeler tvers gjennom på REX. Her slipper du altså tvilsomme strømforsyninger og vifter som er kjente for å ta kvelden etter kort tid. Ifølge PCStyling bygger de med hensyn på at Posten ikke alltid behandler pakkene like pent, samt at hver maskin stresstestes før de sendes av gårde.

Les også: Bærbar PC med spillkrefter.

Kostbart

Noen vil kanskje stusse over den høye prislappen, men vi må nevne at komponentene ikke koster enormt mye mindre hver for seg fra andre nettbutikker. Hvis du insisterer på å bygge maskinen selv og mener du kan gjøre bedre optimaliseringer er du utenfor målgruppen.

REX henvender seg til de som vil ha gleden av et fett spillsystem uten å måtte legge for mye tid i det. Er du en overklokker vet du jo godt hvor mange timer det fort kan gå med på finjustering av alt fra volt til FSB. Med mindre dette er spesifikk hobby mener vi at de ekstra kronene er verdt tiden spart. Som standard kommer prosessoren overklokket fra 3 GHz til 4 GHz, noe du kan se langt etter hos de fleste storprodusenter og PC-byggere. Begge skjermkortene har også fått litt mer trim, fra 770 MHz opp til 790 MHz. I romtemperatur fungerte systemet helt eksemplarisk, selv etter å ha justert mange av viftene til lavest hastighet ved hjelp av panelet bak. Dette betyr også at du kan tyne systemet enda mer hvis du tåler litt ekstra støy.

Sparker fra

REX sin overklokka prosessor QX9650 gir ikke så mye utslag i spillene vi har testet med, derfor er resultatene ikke så enormt mye høyere enn vårt tokjerna testsystem. Se derfor heller på 3DMark-scorene, disse er en mye bedre indikasjon på potensialet til REX. Etter hvert som spill i større grad optimaliseres for flere kjerner enn 1-2 vil forskjellen øke. Vi ser allikevel merkbart ekstra dyttekraft i Crysis. PCStyling har lovet at du skal kunne spille dette på Very High, noe vi kan bekrefte at går.

GAMERVENNLIG: Kabinettet er stilrent og blir verken kjipt eller glorete.
GAMERVENNLIG: Kabinettet er stilrent og blir verken kjipt eller glorete. Foto: Nicholas Paulik

Denne saken ble første gang publisert 01/09 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også