Et firma som jobber med å redde harddisker som har gått i stykker, har offentliggjort en mildt sagt lattervekkende liste over smått bisarre mini-katastrofer.

En kunde glemte igjen en banan som ble liggende på harddisken. Bananen råtnet og den sørpete væsken sivet inn i maskinen. Kretsene ble ødelagt og disken sluttet å virke.

En annen sendte sin skadede harddisk til firmaet i et par sure sokker. Ifølge Ontrack førte den noe mangelfulle beskyttelsen bare til at harddisken ble enda mer ødelagt under frakten.

Heller ikke universitetsprofessoren som brukte antirust-sprayen WD-40 for å eliminere knirkelyder i harddisken hadde hellet med seg. Ulydene tok slutt, men det gjorde også harddisken.

Overkjørt

En gjenganger er overkjørte bærbare pc-er. I år har Ontrack reddet restene ut av en pc som ble kjørt over av en flyplassbuss, mens en hel pakke eksterne harddisker ble kjørt over av en truck.

Likevel kan det kan lønne seg å sjekke om det i det hele tatt er mulig å redde dataene, om de er verdt det. For firmaet Ontrack forteller om disse hendelsene i PR-øyemed. Dataene ble reddet i alle de nevnte tilfellene, skriver ZDNet News.

Om du selv har mistet store datamengder eller gjort noe annet dumt eller uoverveid med din egen pc eller eksterne harddisk. Et norsk firma som har gjort ligende arbeid i en årrekke er Kongsvinger-baserte Ibas, som nå er kjøpt opp av nettopp Ontrack.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!