Slik jukser bloggere og kjendiser på Instagram

En rekke ting som inngår i det «perfekte» bildet.

DET PERFEKTE BILDET: Lyssetting, poseringer, vinkler, sminke, beskjæring og retusjering gir bloggere og kjendiser en hjelpende hånd på internett.
DET PERFEKTE BILDET: Lyssetting, poseringer, vinkler, sminke, beskjæring og retusjering gir bloggere og kjendiser en hjelpende hånd på internett. Foto: Instagram
Publisert

(SIDE2): At virkeligheten og internett-virkeligheten er to vidt forskjellige ting får vi stadig nye beviser på.

Sophie Elise Isachsen har skrevet et blogginnleggunder tittelen «Sannheten bak de perfekte bildene», der hun viser hvordan hun, som alle andre, ikke alltid ser perfekt ut – selv om det noen ganger kan fremstå slik.

Isachsen viser blant annet hun poserer for å få såkalt tigh gap, at hun har arr etter puppe-operasjonen og strekkmerker på hoftene. Dette for å vise andre at de faktisk ikke behøver å føle på utseendepresset.

Mange mener dette er både tøft og modig gjort, og selv om det tilhører sjeldenhetene er hun langt i fra den første.

Australske Essena O'Neill (18) som hadde nærmere 700.000 følgere på Instagram, fikk i høst nok av «glansbildet» hun selv presenterte, og bestemte seg for å være ærlig med følgerne sine.

- Det er basert på kunstige bilder og redigerte klipp rangert mot hverandre. Det er et system basert på sosial anerkjennelse, «likes», bekreftelse gjennom antall visninger og suksess gjennom antall følgere.

LES OGSÅ:Essena (18) forteller sannheten på Instagram: «En pushup-bh kan endre hele figuren din. Jeg var 15 år her. Ikke la deg lure.»

Se hvorfor Essena mener sosiale medier «suger» her:

Screen9na04

God belysning

Når populære bloggere og Instagram-kjendiser viser frem den ærlige siden, blir de ofte møtt med hylles. Men de som blir tatt i «juks», blir ikke det.

Mange av Alessandra Ambrosios følgere reagerte da de la merke til at modellen så ut til å bruke en lampe for å få det  «perfekte selfiebildet».

- LMAO for hvor hardt hun prøver å få et godt lys!, kommenterte en.

- Hun kan bruke så mange lamper hun vil, men greia er at hun skriver #nofilter når hun ikke har tatt et naturlig bilde... mener en annen Instagram-bruker.

Retusjering

Tidligere har blant annet realitydronningen Kim Kardashian fått kritikk for å photoshoppe bildene sine før hun legger de ut på Instagram.

LES MER:Kim Kardashian avslørt av pinlig photoshop-feil

I fjor var det Beyoncé som ble beskyldt for bildejuks etter at hun la ut dette bildet av seg selv på golfbanen.

Vi kan også nevne Miranda Kerr, som later til å flere ganger ha retusjert seg selv smalere på sin Instagram-konto. Kanskje har du også sett bilder av vennene dine som nesten er for gode til å være sanne?

TO FORSKJELLIGE BILDER: Legg merke til midjen.
TO FORSKJELLIGE BILDER: Legg merke til midjen.

Les mer:Ser du forskjellen på disse bildene?

Smart beskjæring

Gjennom sosiale medier og blogger kan man skape seg en helt egen verden, og hele poenget er å jo å finne de små, fine tingene i verden, og forevige det.

Likevel mener mange at sosiale medier, som Instagram, er med på å sette en urealistisk standard, skriver Bored Panda. Både når det gjelder utseende, interiør, hjem, og livet generelt.

Dette har for eksempel blitt satt på spissen av vår nye Insta-favoritt, Hipster-barbie.

Fotograf Chompoo Baritone står bak en bildeserie som har fått stor oppmersomhet verden over. Baritone er fra Bankgkok i Thailand.

Her viser hun hvordan smart beskjæring av bilder, sammen med filtre og lysjusteringerskaper perfekte små utsnitt av bilder som i utgangspunktet ikke er så veldig «perfekt».

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

ภาพถ่ายเชิงศิลป์slow life คืออะไร? มันดียังไง ภาพถ่ายเสียดสีสังคม พฤติกรรมมนุษย์ในปัจจุบัน ตามกระเเสติดเเทรน สื่อให้เห...

Posted by Chompoo Baritone on2. september 2015
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

ภาพถ่ายเชิงศิลป์slow life คืออะไร? มันดียังไง ภาพถ่ายเสียดสีสังคม พฤติกรรมมนุษย์ในปัจจุบัน ตามกระเเสติดเเทรน สื่อให้เห...

Posted by Chompoo Baritone on2. september 2015

LES OGSÅ:Den brutale sannheten om stor sett alle Instagram-bilder

Mange tror og mener at sosiale medier gir et reelt og autentisk bilde av andre mennesker liv, selv om dette i de siste årene har slått litt sprekker. Men populariteten av retusjeringsapper forteller oss det motsatte.

Nå er det ikke bare filtre som er tilgjengelige for hvermannsen, men ved hjelp av små, enkle tastetrykk kan man også gjøre ansiktet slankere, nesa mindre, tennene hvitere,smilet dypere og øyenvippene lengre. Ikke nok med det, man kan også sette på seg en fiks ferdig sminkelook.

Bruker alle triksene i boka

Det finnes også flere triks man kan bruke for å bli mer fotogen:

- Smink deg riktig - for eksempel er The kardashians-fan av konturering.

Se hvordan dette gjøres her:

Screen9na04

- For å unngå dobbelthaken kan du strekke ut halsen og presse ansiktet litt fram. Pannen skal opp og fram, og haken bøyes litt ned. Du kan føle deg litt dum når du gjør det, men det funker.

- Ta en titt på noen bilder av deg selv som du er veldig fornøyd med. Sjekk om du finner noen likheter. Liker du måten du ser ut i en spesiell vinkel? Når du smiler på en spesiell måte? Prøv å gjenskape dine beste positurer neste gang du tar et bilde.

- Et gammelt triks er å putte tunga bak tennene når du smiler. Da unngår du et altfor bredt eller teit smil.

- Å se rett mot kamera er sjeldent flatterende. Snu heller ansiktet litt til siden.

- Kan du bli tatt bilde av foran en hvit vegg kan det være lurt framfor en sterk farge. Hvit bakgrunn hjelper kamera med å automatisk stille inn fargebalansen, slik at huden din ikke blir rosa eller gul på bildet.

- Det er mer flatterende å bli tatt bilde av ovenfra enn nedenfra. Hvis du er høyere enn den som skal ta bilde av deg, kan du sette deg ned.

- Ikke stå under direkte lys. Det gir lite flatterende skygger i ansiktet. Kan du stå i nærheten av naturlig lys, som et vindu, er det best. Eller et sted hvor lyset treffer ansiktet ditt fra siden.

Denne saken ble første gang publisert 14/12 2015.

Les også