«Pipe braid» er fletten du må teste i 2018

Tar av i popularitet etter Coachella-festivalen.

Rørfletten økte kraftig i popularitet etter at hårstylist Nicci Welsh delte en tutorial på Instagram-kontoen sin i mars i år.
Rørfletten økte kraftig i popularitet etter at hårstylist Nicci Welsh delte en tutorial på Instagram-kontoen sin i mars i år. Foto: Skjermdump / Instagram
Publisert

Det nærmer seg sommer og mange er på utkikk etter hårinspo til den kommende festivalsesongen. 

Det er fort gjort å se mot Coachella-festivalen, der alle de hippeste moteprofilene og kjendisene slanger seg i California-solen mens de går i siste nytt på kles- og hårfronten. 

Rett i forkant årets festival har en helt ny type flette blitt hypet opp for første gang - nemlig den såkalte «pipe braid», eller på godt norsk, rørfletten. 

Navnet kommer, ikke uventet, fra det visuelle uttrykket til fletten. Den ser nemlig ut som et rør. 

Les også: 5 gode tips for å få håret ditt til å vokse raskere

Blant de mer kjente fjesene vi kunne se rocke ulike varianter, er Victoria's Secret-modell Romee Strijd og influencer Camila Coehlo: 

Rørfletten og navnet dens kommer fra den danske hårstylisten Nicci Welsh, og dukket opp tidligere i år på Instagram-kontoen hennes: 

Hårstylist Nicci Welsh☝️

Ifølge Hello Giggles sier hun: 

- Jeg ønsket å finne en festivallook som er annerledes enn hva vi har sett tidligere og som holder gjennom timevis med moro, sier hun. 

Ifølge nettstedet har hun sett mot seilerknuter og måter å knyte tau på da hun skulle finne inspirasjon til fletteteknikken, som er delvis fransk flette, delvis infinityflette og delvis tvinning av håret. 

Fletten krever at du har litt lengde på håret for at det rørformede uttrykket skal komme ekstra godt til sin rett. 

Side2 testet fletten med frisør Ingvild fra Karlsson Barlindhaug. Se tutorial i fortfilm her: 

Full tutorial med god forklaring på hvordan du kan begynne å trene på å lage din egen rørflette finner du på Nicci Welsh sin YouTube-kanal

Denne kommer vi til å ha i året mens vi koser oss på festival i alle fall! 

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2018.

Les også