SUZUKI ACROSS

Skreddersydd Norges-Suzuki takket være Toyota

Suzuki tar en Toyota og kommer med en ladbare hybrid med solid elektrisk rekkevidde. 

Pluss ikon
SAMARBEID: Suzuki Across er det første ladbare resultatet på samarbeidet mellom Suzuki og Toyota i Europa.
SAMARBEID: Suzuki Across er det første ladbare resultatet på samarbeidet mellom Suzuki og Toyota i Europa. Foto: Produsent
Sist oppdatert

I september kommer Suzuki Across på markedet i Norge, en plug in-hybrid som skal ha en elektrisk rekkevidde rundt 75 kilometer, ifølge Suzuki. Dersom du synes du har sett bilen før og at den minner mistenkelig om en Toyota RAV4, så er du ikke på villspor for dette er i bunn og grunn en RAV4.

Toyota og Suzuki har investert i hverandres selskaper, og i mars i fjor kom de første detaljene om samarbeidet. Det innebærer blant annet at Toyota skal produsere hybridbiler for Suzuki basert på RAV4 og Corolla for det europeiske markedet. Nylig kom dette samarbeidet til uttrykk med Suzuki Across.

Med en kombinasjon av en 2,5 liters bensinmotor og to elektriske motorer på henholdsvis 134kW og 40kW, har Across en motoreffekt på hele 306 hk. Bagasjerommet har plass til 500 liter.

Som den ladbare versjonen av Toyota RAV4 er de første versjonene av Across ventet til Norge i september. Som plug in-hybrid er RAV4 priset fra 461 800 kroner. Prisen på Across er 549 900 kroner. Det er imidlertid en svært godt utstyrt First Edition-modell med Suzukis E-Four Electronic, firehjulsdriftsystemet som Suzuki er kjente for.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2020, og sist oppdatert 07/07 2020.

Les også