Anna Rhodes

Bikinimodell: - Nei, vi ser ikke slik ut virkeligheten

- Disse bildene blir tatt med profesjonell lyssetting, mye selvbruning, tonnevis av sminke, god posering og en fysikk som kommer av en ekstrem diett, forklarer personlig trener.

UOPPNÅELIG IDEAL: Personlig trener Anna Rhodes forteller at fitnessbilder på ingen som helst måte viser hvordan hardt trente modeller ser ut i virkeligheten, eller effektene av å ha så lite kroppsfett. Hun omtaler det som spiseforstyrrelse skjult som fitness.
UOPPNÅELIG IDEAL: Personlig trener Anna Rhodes forteller at fitnessbilder på ingen som helst måte viser hvordan hardt trente modeller ser ut i virkeligheten, eller effektene av å ha så lite kroppsfett. Hun omtaler det som spiseforstyrrelse skjult som fitness. Foto: Instagram @annarhodesfitness (Privat)
Publisert

Det er ikke til å komme unna at mange lar seg påvirke av skjønnhetsidealer som manifesterer seg gjennom en ustanselig strøm av bilder på nett, TV og i sosiale medier.

Langt de fleste legger forståelige nok ut bilder av seg selv fra sin beste side, men en lang rekke kjendiser, bloggere og influensere har forsåkt å motvirke synsinntrykket ved å publisere bilder av hvordan de «egentlig» ser ut med opplåst mage og mindre heldige positurer.

Bikinmodell og personlig trener Anna Rhodes har valgt en litt annen linje.

Hun har delt en to bilder av seg selv av hvordan hun så ut i konkurransesammenheng. Begge bildene viser en godt trent person, men de er likevel svært forskjellige.

Bildet er en reksjon på en kommentar hun fikk av en kvinne som sa at hun ville «se ut slik som du gjør på PT-bildet ditt».

Anna Rhodes skriver i bildeteksten:

Det var jeg ikke spesielt komfortable med, om jeg skal være ærlig. Det ga meg faktisk dårlig samvittighet. Disse bildene blir tatt med profesjonell lyssetting, mye selvbruning, tonnevis av sminke, god posering og en fysikk som kommer av en ekstrem diett.

Hun forteller at bildene på ingen som helst måte viser hvordan hardt trente modeller ser ut i virkeligheten, eller effektene av å ha så lite kroppsfett.

Jeg veide 44,5 kg og flippet helt ut dersom jeg veide over 45 kg. Nå veier jeg 58 kg. Når jeg ser tilbake på den tiden kan jeg knapt kjenne meg selv igjen. En trener sa at bena mine ikke var slanke nok, og jeg ble besatt av jeg hadde store ben. Det var en spiseforstyrrelse skjult som «fitness», og det er jeg ikke redd for å innrømme.

Rhodes skriver videre at hun nå skal ta nye PT-bilder hvor hun ser sunnere ut, og advarer folk om «drittsekker» i en falsk fitnessbransje.

Så, neste gang du ser på bilder av fitnessfolk, vær så snill å husk at 1. De ser antagelig slik ut i en veldig kort periode. 2. Et slikt utseende er ikke oppnåelig med mindre du er fanatisk - og selv da er det vanskelig.

Denne saken ble første gang publisert 02/02 2018.

Les også