Bedre enn hjemmekontor

Klar for workation?

Har du tenkt på bortekontor? Tenk deg å kunne logge av morgenmøtet på Zoom eller Teams, spenne på seg slalåmskiene og legge inn en liten økt i bakken før møtene etter lunsj.

<b>BORTEKONTOR:</b> Hva med morgenmøtene i Lofoten?
BORTEKONTOR: Hva med morgenmøtene i Lofoten? Foto: Sylvain Cochard
Publisert

Ifølge en undersøkelse utført av Transportøkonomisk institutt sier hele 74 prosent at de er like effektive eller mer effektive på hjemmekontor enn på jobb. I tilsvarende undersøkelser ved Stanford i USA og CTrip i Kina er resultatet mer effektive arbeidstakere, mer konsentrert jobbing, mindre sykdom, mindre stress og bedre balanse mellom arbeid og fritid. Arbeidsgivere kan til og med spare penger på kontorleie. Det er med andre ord liten grunn til å tro at det blir slutt på hjemmekontor etter at vi blir kvitt korona.

Workation og remote work var allerede en trend før koronaen inntraff. Frilansere, IT-folk og gründere tok med seg jobben på ferie, og ble gjerne omtalt som digitale nomader.

Nå er det hjemmekontoret som er den nye normalen, og mange av oss har begynt å lete etter alternativer og nye impulser.

Noen av oss har allerede flyttet hjemmekontoret til hytta over kortere eller lengre perioder, men ikke alle har hytte, og mange av oss har ikke gode nok nettverk på fjellhytta til å kunne håndtere møter på Zoom og Teams, eller jobbing over nett. Men det finnes mange alternativer, alt fra rorbukontor og fyr-kontor, til kontor på hotell. Da kan du kombinere jobben med skiturer, hundeslede eller surfing, i omgivelser med midnattssol eller nordlys. Du kan til og med bo alene på en øy eller bo på hotell i byene.

Rundt om i landet finnes det en rekke tilbud for å kombinere jobb og opplevelser, og flere bedrifter utvikler pakker i alle prisklasser.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 63 2020

<b>HJEMMEKONTOR:</b> Varden Fjellandsby tilbyr alt du trenger, og mer, i et hjemmekontor.
HJEMMEKONTOR: Varden Fjellandsby tilbyr alt du trenger, og mer, i et hjemmekontor. Foto: Varden Fjellandsby

Borte best

Her er noen av stedene som tilbyr bortekontor.

Kvitfjell – I Varden Fjelllandsby får du moderne hytter med store soverom, bad, kjøkken og stue. Og et av Norges beste skisteder utenfor vinduet.

Romsdal Lodge – Perfekt sted om du søker eventyr og aktiviteter i kombinasjon med trivelig overnatting med historisk sus. 

Arctic Coworking Lodge – Her får du ramsalte opplevelser ytterst i havgapet på Vestvågøy, Lofoten. Du kan forsøke deg på surfing og andre aktiviteter med komfortabel overnatting og superraskt internett. 

Solund Leilighetshotell – Nyt naturen og dyrk dine natur-
interesser, enten det er havsport, vandring, løping eller bare å nyte stormen som av og til river i veggene.

Sjekk ut mer på 
www.workationinnorway.com.

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2020.

Les også