Appen som griller for deg

Jeg har prøvd Weber Connect, et smart-steketermometer som viser deg hvordan du skal grille via en app. Følg med på steken på mobilen i sofaen, langt unna grillosen.

<b>LOCKOUT:</b> Følg utviklingen på kjøttet via appen på telefonen – ikke løft på lokket.
LOCKOUT: Følg utviklingen på kjøttet via appen på telefonen – ikke løft på lokket.
Publisert

Kunstig intelligens er et nytt og spennende univers for alle som liker digitale hjelpemidler, og den dukker opp i stadig nye former. Tenk deg når du bruker Google Maps for å navigere deg gjennom trafikken. Den viser vei, men den registrerer også trafikken og gir deg en snarvei hvis det tetter seg til på den opprinnelige ruten.

Tre målinger på en gang

Weber Connect er konstruert etter den samme tankegangen. Du griller et stykke kjøtt, og Connect måler temperaturen i kjøttet og i grillen – når du griller under lokk – på samme tid. Så forteller den deg når du skal snu kjøttet, når det er ferdig og hvor lenge kjøttet skal hvile. Stiger varmen i grillen, kutter den ned på steketiden.

Når du bruker Connect, er det minst to følere i sving; én som tar temperaturen i grillen og én som er stukket inn i kjøttet. Men du kan ha en måler i tre ulike råvarer samtidig – artig for deg som er en racer på grillen.

<b>HJERNEN:</b> Følere kobles til Weber Connect, og så bestemmer den grillingen ut fra temperaturene den måler.
HJERNEN: Følere kobles til Weber Connect, og så bestemmer den grillingen ut fra temperaturene den måler.

Lokale retter

Appen inneholder programmer for alt du vil grille; hele fileter og stykker av fe, fisk, fugl, svin, lam et cetera.

Dette er bare en del av app-menyen. På appen kan du også se smarte bilder og filmer av hvordan du forbereder kjøttet, krydring, pensling, oppskjæring, og hvordan du serverer.

Appen er i begynnerfasen og oppgraderes jevnlig, på alle språk. Etter hvert vil den norske appen få oppskrifter på lokale retter – slik piffer du opp pinnekjøtt på grillen, for eksempel.

<b>VEILEDNING 1:</b> Appen forteller deg hvordan du surrer opp det utbenede lammelåret og hvor tempen skal måles.
VEILEDNING 1: Appen forteller deg hvordan du surrer opp det utbenede lammelåret og hvor tempen skal måles.
<b>VEILEDNING 2:</b> Appen forteller hvordan låret skal grilles, hvor lenge, når det skal snus, og hviletid.
VEILEDNING 2: Appen forteller hvordan låret skal grilles, hvor lenge, når det skal snus, og hviletid.

Utviklingspotensial

En annen kuriøs detalj er at Connect kan kobles til bredbåndet slik at du kan ta en kjapp tur til butikken midt under grillingen – hvis du har glemt å kjøpe for eksempel øl – og likevel følge med indrefileten på telefonen. Skulle den brått bli ferdig, får du lynringe til naboen og be ham løfte ut indrefileten og pakke den i folie. Kanskje du kan be ham til middag også – hyggelig, det.

Weber Connect kan også innstilles på ønsket kjernetemperatur, men full nytte av appen får du hvis du er en midt-på-treet griller med utviklingspotensial. Da kan Connect-appen veilede deg til nye grillhøyder.

Pris: 1399 kroner.

weber.com/no

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 20 2020

Denne saken ble første gang publisert 17/04 2020.

Les også