- Ingen kan stoppe oss nå! Tusenvis skal storme Area 51

Facebook-spøken verden ikke har sett maken til tidligere.

<b>ADVARSEL:</b> På vei inn til Groom Lake og Area 51 møter man tydelige skilt som forteller at man skal holde seg langt unna.
ADVARSEL: På vei inn til Groom Lake og Area 51 møter man tydelige skilt som forteller at man skal holde seg langt unna. Foto: Getty
Sist oppdatert

Facebook-spøken «Storm Area 51, de kan ikke stoppe oss alle!» er i ferd med å skape problemer for delstaten Arizona i USA. Facebook-arrangementet «Storm Area 51» var opprinnelig en spøk fra YouTube-gameren SmyleeKun eller Matty Robers som studenten heter i virkeligheten.

Over to millioner mennesker meldte seg på arrangementet.

<b>AREA 51: </b>Den "hemmelige" flyplassen til det amerikanske luftvåpenet kan sees fra verdensrommet.
AREA 51: Den "hemmelige" flyplassen til det amerikanske luftvåpenet kan sees fra verdensrommet.

Spøken gikk ut på at om man bare var mange nok, så kunne man klare å storme USAs hemmelige fly- og treningsbase – ofte kalt UFO-flyplassen. Det har i årevis vært spekulert i om amerikanske myndigheter skjuler utenomjordiske vesener og fartøyer her.

Først i 2013 bekreftet CIA basens eksistens, til tross for at man i mange år hadde kunnet se basen på bilder tatt fra verdensrommet.

Myndigheten i alarmberedskap

I går kveld meldte mange amerikanske nettmedier at det alt var begynt å samle seg folk rundt den knøttlille ørkenbyen Rachel, som ligger i nærheten av Area 51, Homey Airport (KXTA) eller Groom Lake som er de mer offisielle navnene på området.

Mangel på overnattingssteder, mat, vann, bensin og toalettfasiliteter, gjør at myndigheten frykter en humanitær katastrofe om hundretusenvis av mennesker plutselig dukker opp ute i ørkenbyen.

Lokalbefolkningen forbereder seg

Mangel på mat, vann og sanitære forhold, gjør at mange av de lokale innbyggerne frykter det verste.

Ifølge Aljazeera.com har en lokal innbygger satt opp flombelysning, gjerder og skilt med «Ingen adgang». Vedkommende skal også ha organisert en nattevaktordning, der flere av naboene inngår. Alt i frykt for at ting går over styr.

Flyvåpenet advarer

US Air Force har utstedt advarsler om at folk ikke må nærme seg gjerdene til Nevada Test and Training Range, der Area 51 er lokalisert. Ifølge Aljazzera, som har snakket med en lokal innbygger, har militæret beredskapen ved å putte piggtråd på toppen av krøtergjerder, installert flere overvåkningskamera og batteridrevne lyskastere. Et nytt skilt advarer også inntrengerne med at de vil bli arrestert og ilagt en bot på 1000 dollar.

– Ethvert forsøk på å illegalt skaffe seg aksess til militære installasjoner eller treningsområder er farlig, uttalte talskvinne for US Air Force, Laura McAndews, til BBC.

Arrestert etter ett skritt

Ifølge nyhetsbyrået AP møtte rundt 75 personer opp ved porten til området tidlig fredag morgen lokal tid. Minst to av dem ble arrestert. Ifølge en Twitter-melding skal en av personene som ble arrestert, kun ha rukket å ta ett skritt inn på det ulovlige området før han ble tatt hånd om av lovens menn.

Tidligere skal to nederlender angivelig ha blitt arrestert etter å ha tatt seg innpå det forbudte området.

Medier over hele verden rapporterer nå fra «Storm Area 51». Her kan du blant annet se en live-oppdatering fra Evening Standard.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2019, og sist oppdatert 20/09 2019.

Les også