Står på krava

Alba trosser nakenkravene

Jessica Alba kan se ekstremt søt og uskyldig ut, men har bein i nesa så det holder. Det fikk blant annet Playboy merke.  

<b>SYNDENS BY:</b> Jessica Alba spiller stripperen Nancy i «Sin City»-­filmene.
SYNDENS BY: Jessica Alba spiller stripperen Nancy i «Sin City»-­filmene. Foto: NTB Scanpix/Snap Stills/REX
Publisert

Det er ingen hemmelighet at en lettkledd fotoserie eller filmrolle har vært eneste vei til topps i Hollywood for mange unge, håpefulle skuespillerspirer. Men, ikke alle er like villige til å bli med på nakenkarusellen. Jessica Alba er en av disse. 

Ikke dermed sagt at jenta fra California ikke har fremstått med minimal bekledning både på lerretet og på magasinforsider, men Jessica har så absolutt sine grenser og kaster ikke klærne uten god grunn. Det fikk magasinet Playboy merke da Jessica ga dem en juridisk flathånd etter at de prøvde en frekk manøver.

Mest sexy, minst avkledd

<b>BADETØYSETE:</b> Filmen «Into the Blue» fra 2005 var ingen højdare, men fanget Playboys interesse. 
BADETØYSETE: Filmen «Into the Blue» fra 2005 var ingen højdare, men fanget Playboys interesse.  Foto: NTB Scanpix/Snap Stills/REX

Jessica har figurert på en rekke «Mest sexy»-kåringer i diverse magasiner som FHM, Maxim og Men’s Health (pene damer er visstnok bra for menns helse), men i motsetning til mange gjengangere på slike lister, kom ikke Jessica med fordi hun har for vane å kaste klærne. Tvert imot har hun nektet plent å opptre naken i filmer, og omtaler seg selv som «den pripne dama i Holly­wood». 

Mannfolk er enkle dyr, og dette har selvfølgelig bare ført til mer etterspørsel etter filmer og bilder der Jessica viser hud.

<b>SVART PÅ RØDT:</b> Jessica er populær også på den røde løperen. Her fra moteshowet Fashion Rocks i New York. 
SVART PÅ RØDT: Jessica er populær også på den røde løperen. Her fra moteshowet Fashion Rocks i New York.  Foto: NTB scanpix/Matt Baron/BEI/REX

Måtte beklage

Magasinet Playboy forsøkte å utnytte dette i 2006, ved å putte et bilde av Jessica fra filmen «Into the Blue», en dykkefilm der hun var iført badetøy mesteparten av tiden, på forsiden. Bildet fikk følge av overskriften «Jessica Alba – Sex Star of the Year», noe som ytterligere bidro til inntrykket av at innsiden av bladet skjulte enda mer lettkledde bilder.

Dette falt ikke i smak hos skuespilleren, som mente Playboy forsøkte å lure bladkjøperne til å tro at hun hadde stilt opp naken for bladet, og gikk til søksmål. Playboy-eier Hugh Hefner måtte personlig beklage til Jessica, samt gi en større sum til to veldedige organisasjoner som stjernen plukket ut. 

<b>BLÅ TRIKOT:</b> Jessica har også forsøkt seg i superhelt-sjangeren, nemlig i «Fantastic Four»-filmene. 
BLÅ TRIKOT: Jessica har også forsøkt seg i superhelt-sjangeren, nemlig i «Fantastic Four»-filmene.  Foto: NTB scanpix/Moviestore/REX

Mørk engel

Den nå 39 år gamle skuespilleren fra California debuterte på skjerm og lerret allerede 13 år gammel, med filmen «Camp Nowhere» og TV-serien «The Secret World of Alex Mack».

Det skulle imidlertid ta noen år før folk fikk øynene opp for henne. Først spilte hun hovedrollen i TV-serien «Dark Angel», og deretter fikk hun et gjennombrudd på kinolerretet med filmen «Honey» i 2003.

I sistnevnte spilte hun en bartender og platebutikkansatt som drømte om å slå igjennom som dansekoreograf.

<b>SIN CITY:</b> Et sjeldent eksempel på at Jessica slår seg løs på filmlerretet. Hun spilte da også en stripper. 
SIN CITY: Et sjeldent eksempel på at Jessica slår seg løs på filmlerretet. Hun spilte da også en stripper.  Foto: NTB Scanpix/Snap Stills/REX

Sin city

Det var imidlertid i 2005 at Jessica Alba virkelig skulle slå igjennom. Nevnte «Into the Blue», med promobildene av henne i bikini, fant veien opp på mange gutteromsvegger, og rollen som Sue Storm/The Invisible Woman i Marvel-serien «Fantastic Four» styrket kjendisstatusen ytter­ligere. I tillegg hadde hun en fremtredende rolle i kultfilmen «Sin City», skrevet av Frank Miller og regissert av Robert Rodriguez. Plutselig var hun superkjendis over natta.

Skuespillerkarrieren har inkludert en rekke storfilmer som har hanket inn en del penger, som de nevnte «Fantastic Four»-filmene, samt «Little Fockers», men spesielt kritikerrost har ikke disse filmene vært. Heldigvis ble hun en av favorittene til regissøren Robert Rodriguez etter «Sin City», og han ga henne fremtredende roller i «Machete» og «Machete Kills», samt oppfølgeren «Sin City: A Dame to Kill For». Rodriguez er i bunn og grunn den eneste som har fått Alba til å ta en rolle som er utpreget sexy, slik som stripperen Nancy i «Sin City»-filmene.

<b>SVINGER SEG:</b> Jessica i filmen «The Love Guru» fra 2008. 
SVINGER SEG: Jessica i filmen «The Love Guru» fra 2008.  Foto: NTB Scanpix/Paramount/Kobal/REX

Finest i LA

Rollene i Rodriguez’ filmer har også gitt henne noen sårt tiltrengte kulhetspoeng blant filmfantaster, uten at vi tror hun egentlig bryr seg stort om det.  

De siste årene har Jessica vært mindre aktiv på filmfronten, og har i stedet gått tilbake til TV-formatet, med hovedrollen i serien «L.A.’s Finest», en action-komedie-serie som egentlig er en spin­off av «Bad Boys»-filmene. Serien er inne i sin andre sesong, og er å finne på Viaplay.

<b>SLEIPT:</b> Plakat fra «Into the Blue». Playboy la til «Sex Star of the Year» for å selge blader.
SLEIPT: Plakat fra «Into the Blue». Playboy la til «Sex Star of the Year» for å selge blader. Foto: NTB scanpix/Moviestore/REX

I tillegg har hun inntatt produsentrollen, samt driver selskapet The Honest Company, som selger husholdningsprodukter og utstyr til småbarnsfamilier. Tre barn har hun også, så Jessica sliter nok ikke med å fylle dagene.

Aldri toppløse

Fem andre sexsymboler du aldri vil se toppløse på film eller i fotoserier.

Julia Roberts

Hollywoods kanskje største kvinnelige stjerne gjennom tidene er vel beviset på at man ikke trenger å vise seg frem naken for å oppnå kjendisstatus.

Megan Fox

Smellvakre Megan, som vi nylig skrev om, har heller aldri kastet klærne på film, uten at det synes å ha gjort noe med statusen som en av de heiteste damene på denne planeten. Hun begrunner blant annet sitt valg med at hun ikke kan la sønnene sine se henne naken på film.

Emma Watson

Emma har fortalt at det aldri blir aktuelt for henne å kaste klærne, eller spille en rolle der hun tar narkotika, rett og slett fordi hun er for glad i rollen som Hermine fra Harry Potter-filmene til å besudle folks inntrykk av henne.

Katy Perry

Selv om hun ikke ønsker å vise seg frem helt naken, har Katy Perry ikke noe imot å vise frem kroppen. «Jeg er mer en burlesk-dame, jeg kommer aldri til å gjøre en Playboy-­shoot, men kan gjerne gjøre en slags Dita Von Teese-aktig fotoshoot», forteller hun.

Rihanna

Heller ikke popstjerna med røtter i Barbados kommer noen gang til å «bjuda på» i film eller på fotoshoot. Til det har hun for god oppdragelse, forteller hun. «Moren min ville ha drept meg! Hun har oppdratt meg etter visse standarder», forteller Rihanna.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 61 2020

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2020.

Les også