Test: RAB VR Sum­mit

Super jakke for aktivitet i kaldt vær

VR Sum­mit fra RAB er en super «universaljakke» for aktiviteter med høy intensitet i kaldt vær.

<b>TEST AV JAKKE:</b> VR Sum­mit fra RAB er en jakke som fungerer godt for aktiviteter med litt intensitet i kjølig vær.
TEST AV JAKKE: VR Sum­mit fra RAB er en jakke som fungerer godt for aktiviteter med litt intensitet i kjølig vær. Foto: John Arne Tunge/Aktivt Testteam
Sist oppdatert

VR Sum­mit fra RAB kan nes­ten kal­les ei uni­ver­sell jak­ke for ak­ti­vi­te­ter med litt in­ten­si­tet i kjø­lig vær. «Hem­me­lig­he­te­ne» lig­ger i et ytre skall av vind- og vann­av­vi­sen­de ma­te­ria­le av Pertex Quan­tum Air, som i til­legg «pus­ter godt», og et ind­re lag med syn­te­tisk, børs­tet iso­la­sjons­ma­te­ria­le som trek­ker fuk­tig­het bort fra krop­pen.

Du finner test av ti lette og varme dunjakker i Villmarkslivs desemberutgave

RAB VR Sum­mit

Pris: 2399 kr

Vekt dame: 310 g

Vekt her­re: 360 g

Ma­te­ria­le: Pertex Quan­tum Air m/DWR, VR iso­la­sjon 83g/m²

Stør­rel­ser: 36 – 44, S–XXL

An­net: Kom­mer i fle­re far­ger

VÅR VURDERING

PLUSS: Kom­fort, iso­la­sjon, so­lid

MINUS: Lite ne­ga­tivt

Karakter: 9 av 10

Iso­la­sjons­ma­te­ria­let kan be­skri­ves som en tynn fleece som er børs­tet opp slik at den får kor­te hår. Det­te fø­les be­ha­ge­lig inn mot krop­pen, vir­ker vel­dig ef­fek­tivt med tan­ke på fukt­trans­port og tør­ker raskt. Ma­te­ria­let ska­per et luft­lag mel­lom yttermateriale og krop­pen slik at du ikke fø­ler at jak­ka klist­rer seg til krop­pen om det reg­ner og blå­ser.

<b>TEST AV DUNJAKKER: </b>I Villmarkslivs desemberutgave kan du lese test av ti lett og varme dunjakker.
TEST AV DUNJAKKER: I Villmarkslivs desemberutgave kan du lese test av ti lett og varme dunjakker. Foto: Villmarksliv

Jak­ka har et godt snitt, har god leng­de i li­vet, har ei god het­te og tre lom­mer med god stør­rel­se. Stikk­lom­me­ne er noe fô­ret slik at de kan fun­ge­re som var­me­lom­mer til val­ne fing­re.

Svet­te­lukt set­ter seg i fo­ret, så jak­ka må vas­kes ofte, men opp­le­ves sli­te­sterk både med tan­ke på bruk og vask.

Vi har tes­tet både dame- og her­re­mo­dell og har brukt dem mest til hur­ti­ge fot­tu­rer og sti­lø­ping i fjel­let og mar­ka.

An­be­fa­les!

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2020, og sist oppdatert 11/12 2020.

Les også