Sex-kalorikalkulator

Ti minutter med sex eller 300 knebøy. Hva velger du?

Så mange kalorier forbrenner du når du har sex.

<b>KALORIKALKULATOR:</b> Hvor mange kalorier forbrenner man når man har sex. Nå kan sex-kalorikalkulatoren fortelle deg nøyaktig hvor mange kalorier du forbrenner under ulike seksuelle aktiviteter.
KALORIKALKULATOR: Hvor mange kalorier forbrenner man når man har sex. Nå kan sex-kalorikalkulatoren fortelle deg nøyaktig hvor mange kalorier du forbrenner under ulike seksuelle aktiviteter. Foto: Sinful
Sist oppdatert

Januar er tiden for nyttårsforsetter som ofte inkluderer telling av kalorier, innmelding på treningssenter og generelt en mer aktiv livsstil. Men en aktiv livsstil kan være så mangt. Sex er også en aktivitet.

LES OGSÅ: (+) Lettkledd på Instagram - tjener én million på et innlegg

– Det er ikke alltid januarværet frister til lange joggeturer. Derfor har vi undersøkt hvor mange kalorier man kan forbrenne ved å dyrke sex. Det er tross alt litt morsommere enn en joggetur langs en mørk landevei, skriver nettbutikken Sinful i en pressemelding.

<b>10 MINUTTER:</b> I vanlig misjonærstilling bruker en dame på 58 kilo 44 kalorier og en mann på 75 kilo 67 kalorier om samleiet varer i 10 minutter.
10 MINUTTER: I vanlig misjonærstilling bruker en dame på 58 kilo 44 kalorier og en mann på 75 kilo 67 kalorier om samleiet varer i 10 minutter. Foto: Skjermbilde fra Sinful

Lagde sex-kalorikalkulator

Nettbutikken har derfor utviklet en sex-kalorikalkulator. Den forteller deg hvor mange kalorier du og partneren din forbrenner under ulike seksuelle aktiviteter.

Kalkulatoren forteller oss for eksempel at femten minutter sex i misjonærstilling, gjør at en mann på 75 kilo forbruker 101 kalorier, mens en kvinnelig partner på 58 kilo vil bruke 66 kalorier.

Kalkulatoren forteller også at dette tilsvarer kaloriene man finner i 0,8 skiver bacon for mannen og en halv skive bacon for partneren

LES OGSÅ: Dette gir økt sexlyst

Sex handler om andre ting

<b>FEIL FOKUS:</b> Sex bør ha fokus på andre ting enn trening, slanking og kalorier, mener sexolog Kjersti Antonsen.
FEIL FOKUS: Sex bør ha fokus på andre ting enn trening, slanking og kalorier, mener sexolog Kjersti Antonsen. Foto: Privat

Sex handler om helt andre ting enn slanking og telling av kalorier! Sex handler om nærhet, nytelse og kjærlighet, og en god dose kåthet og adrenalin. Sex er sunt, men har man sex for å slanke seg er man på ville veier, sier sexolog Kjersti Antonsen.

– For det første er det lite tenning i å vite at partneren har sex kun fordi han eller hun skal slanke seg, for det andre varer ikke sex så lenge at man kan legge det til i kalenderen som en treningsøkt. Da har man sett for mye på porno. Sexy sex omfatter så mye mer enn å pumpe penis inn og ut. Både fingre og tunge bør involveres i en god «økt», sier sexologen.

– Vår kalorikalkulator er naturligvis laget med et glimt i øyet og sex skal selvfølgelig ikke være koblet til trening og kalorier, sier Rune Kjelsmark i Sinful.

Han understreker likevel at datagrunnlaget bak kalkulatoren er helt korrekt, noe man kan lese mer om på selve kalorikalkulatoren.

Så mange kalorier forbrenner 10 minutter sex

Mann på 75 kilo. Kvine på 58 kilo

  • Misjonærstillingen: 67/44 kalorier
  • Doggystyle: 67/44 kalorier
  • Cowgirl: 16/44 kalorier
  • Stående 69: 90/59 kalorier

– Hensikten vår har vært få frem at sex, i tillegg til at det er en intim og deilig stund, også er en mulighet for å bruke noen kalorier, noe mange kanskje ikke er klar over sier han til SIDE3.

Så lenge varer et samleie

I gjennomsnitt varer et samleie drøyt fem minutter, noe vi har skrevet om tidligere. Da brenner man ikke veldig mange kalorier. Finnes det tips som gjør at sexakten kan forlenges, slik at det faktisk blir en liten «treningsøkt»?

– Det finnes teknikker der mannen øver seg på å holde ut lenger. En teknikk er å klemme til rett under penishodet med tommel og pekefinger når man nærmer seg klimaks. Det fører mindre blod til penishodet og minsker den seksuelle spenningen. Mannen kan også trene opp muskulaturen ved å klemme sammen de innvendige musklene – på samme måte som man stopper strålen når man urinerer. Knip og hold i ti sekunder, før man slipper opp, er tipset fra sexologen.

Tilsvarer 300 knebøy

<b>EFFEKTIVE ØKTER:</b> Norges mest populære PT, Argjent Ahmeti, anbefaler fire effektive treningsøkter som forbrenner minst 100 kalorier i løpet av 10–15 minutter.
EFFEKTIVE ØKTER: Norges mest populære PT, Argjent Ahmeti, anbefaler fire effektive treningsøkter som forbrenner minst 100 kalorier i løpet av 10–15 minutter. Foto: Evo

Vil du forbrenne 100 kalorier på andre ting enn sex, så har vi fått Norges mest populære PT, Argjent Ahmeti, til å foreslå noen effektive øvelser man enkelt kan gjøre uten utstyr uansett hvor man befinner seg, som knebøy, pushups, mountain climbers og burpees.

– En voksen mann eller dame som kjører seks serier med 50 knebøy, til sammen 300 knebøy, vil ha forbrent cirka 100 kalorier, mener Ahmeti. Han tipper at man bruker litt mer enn ti minutter for å gjennomføre øvelsen – avhengig av hvor godt trent man er.

Fire effektive treningsøvelser

Knebøy: Knær og tær i samme retning. Tradisjonelle knebøy, men ha som mål å gå ned i 90 grader. Bli nede i to sekunder før du går raskt opp.

Pushups: Øvelsen kan utføres i flere ulike varianter og vanskelighetsgrader. Her trener du hovedsakelig bryst, men du aktiverer også triceps, skuldre og kjernemuskulatur.

Montain Climbers: Stå i utgangsstillingen til en armheving, trekk den ene foten opp mot brystet, sett tilbake og gjenta med andre foten. Dette skal gjøres annenhver gang i så rask tempo du klarer.

Burpees: Dette er en øvelse som aktiverer så godt som alle musklene i kroppen. Du trener både spenst, styrke og utholdenhet.

Vil du forbrenne 100 kalorier ved pushups – eller armhevninger – så tror Ahmeti at man må legge inn en økt som innebærer 20 serier ganger 20 repetisjoner – altså 400 pushups.

Øvelsen burpees er en øvelse for hele kroppen, der du forbrenner mange kalorier på kort tid. Fem serier på to minutter vil gjøre at du forbrenner 100 kalorier, tror Ahemti.

Derfor er sex bra for oss

Fysisk aktivitet er bra for oss, men hvilke andre positive effekter har sex?

– Orgasmer, onani, sex og samleie i alle former har positiv innvirkning på psyke, helse og selvfølelse. Sex er sunt og jevnlig sex reduserer faren for prostatakreft, orgasmer reduserer stress og er smertestillende, forteller Antonsen.

– Ejakulasjon reduserer faren for prostatakreft og jo hyppigere man runker, jo bedre er sjansene for å unngå prostatakreft. En internasjonal studie fra 2016 slår fast at det å ejakulere minimum 21 ganger i måneden reduserer risikoen for å få prostatakreft med 30 prosent sammenlignet med dem som ejakulerer færre enn 7 ganger, sier hun.

En annen studie fra 2003 forteller også at menn som hadde fem orgasmer i uken i tyveårene hadde en tredjedel lavere forekomst av prostatakreft senere i livet. Forskerne er ikke helt sikre på hvorfor, men en teori er at utløsning renser prostata for gammel sæd som ellers ville blitt kreftfremkallende. Studier viser også at menn med regelmessig ejakulasjon har en mindre risiko for å få hjerte og karsykdommer, sier Antonsen.

Hun heier på sex med «kropp og sjel» siden man blir andpusten og hjertet slår fortere, noe som er sunt for oss. Hun vil likevel ikke anbefale sex som «slankemiddel».

– Skal man gå ned én kilo må man forbrenne 7000 kalorier. Da må man sette av mye tid til sex, sier hun.

<b>PRØV SELV:</b> På kalorikalkulatoren kan du selv teste hvor mange kalorier du forbrenner under sex. 
PRØV SELV: På kalorikalkulatoren kan du selv teste hvor mange kalorier du forbrenner under sex.  Foto: Skjermbilde fra Sinful

Denne saken ble første gang publisert 12/01 2020, og sist oppdatert 12/01 2020.

Les også