Uvanlig sexleketøy

Har du hørt om penisplugger, vulvapumper og sexleketøy i tre?

Du trenger ikke holde deg til den tradisjonelle klitorisvibratoren i senga. Vi ba ekspertene gi oss et innblikk i et utvalg av de mer spesielle sexleketøyene som finnes der ute.

SETT DETTE FØR? Noe av de mindre vanlige sexleketøyene som er å få tak i på markedet: strap-on med vaginalt feste, penisplugg, vulvapumpe, sexlektøy av tre og glassdildoer.
SETT DETTE FØR? Noe av de mindre vanlige sexleketøyene som er å få tak i på markedet: strap-on med vaginalt feste, penisplugg, vulvapumpe, sexlektøy av tre og glassdildoer. Foto: Produsentene
Publisert

Klitorisvibratorer, dildoer, penisringer og massasjestaver. Enkelte typer sexleketøy har nærmest blitt allemannseie i dag, og tidligere undersøkelser har vist at annenhver norske kvinne eier en vibrator.

Men det finnes også masse sexleketøy som er totalt ukjent for de aller fleste.

Vi ba ekspertene gi oss et innblikk i de mer uvanlige sexleketøyene som finnes der ute.

TRUSEVIBRATORER: Trusevibratorer kan se ut på en rekke ulike måter.
TRUSEVIBRATORER: Trusevibratorer kan se ut på en rekke ulike måter. Foto: Nytelse / Erotikk1

1. Trusevibratorer

Dette sexleketøyet kommer både i form av små vibratorer med fjernkontroll du kan plassere i din egen truse, og egne vibrerende truser som ser ut som en helt vanlig truse, men har en lomme til vibratoren.

SEXLEKETØYEKSPERT: Maria K. Ebbestad er presse- og markedsansvarlige i den erotiske nettbutikken Nytelse. Hun studerer i tillegg sexologi.
SEXLEKETØYEKSPERT: Maria K. Ebbestad er presse- og markedsansvarlige i den erotiske nettbutikken Nytelse. Hun studerer i tillegg sexologi. Foto: Nytelse

– Gi den til en du ekstra glad i, og la vedkommende styre vibratoren når dere er på restaurant, på byen eller i butikken. Det piffer opp ethvert forhold som går litt trådt, sier presse- og markedsansvarlig og sexologistudent Maria K. Ebbestad i den erotiske nettbutikken Nytelse.

2. Penisplugger

En penisplugg er en tynn stav i enten silikon eller metall, ofte stål, og brukes for å gi stimuli i urinrørsåpningen på penis.

– Selv om mange vil påstå at dette er mer kink (ukonvensjonell seksuell praksis, red. anm.), ser vi at disse blir mer og mer populære blant kunder som til vanlig ikke ville beskrevet seg selv som kinky, sier Kristian Jenshaug Arnesen, pressekontakt i den erotiske butikken Erotikk1.

PENISPLUGGER: En penisplugg er en plugg som er laget for å føres inn i urinrørsåpningen på penis.
PENISPLUGGER: En penisplugg er en plugg som er laget for å føres inn i urinrørsåpningen på penis. Foto: Sinful / Nytelse / Erotikk1

– Dette er gjerne det siste stedet noen vil stikke en stav inn, men de samme nerveendingene som finnes på resten av penis hodet fortsetter inn i urinrørsåpningen. Men disse er mye mer sensitive, og vil gi en helt annen orgasme. Jeg forhørte meg med et par kollegaer og ingen av oss kan huske å ikke se kunder kjøpe mer utstyr innenfor penisplugger, etter at vi har anbefalt det. Uansett hvor skeptiske de var i første omgang. Så for menn som vil prøve noe nytt, så er en penisplugg ganske spennende, forklarer han.

SEXLEKETØYEKSPERT: Kristian Jenshaug Arnesen er pressekontakt i den trondheimsbaserte erotiske butikken Erotikk1.
SEXLEKETØYEKSPERT: Kristian Jenshaug Arnesen er pressekontakt i den trondheimsbaserte erotiske butikken Erotikk1. Foto: Pressefoto

Les også: Slik får du partneren med på å prøve sexleketøy

3. Herrevibratorer

Vibratorer er ikke bare myntet på kvinner, det finnes også varianter til menn.

Herrevibratorer kan ha ulike utforminger, men er ofte formet for å gripe rundt penis på den ene eller andre måten. Enkelte kan også gi henne stimuli samtidig.

– Bruk den alene som en ren vibrator, kombiner den med en blowjob for ekstra intens stimulering, eller bruk vibratoren til å gjøre penisen din om til en vibrator når dere har sex, og la den stimulere klitoris, sier Ebbestad.

FOR MENN: Vibratorer er ikke bare for kvinner.
FOR MENN: Vibratorer er ikke bare for kvinner. Foto: Sinful / Nytelse

– Mange menn er av den oppfatning at vibratorer kun er for kvinner. Men det stemmer ikke. Vibrasjoner kan nemlig også gi menn stor nytelse, og især hvis det kombineres med et fast grep rundt penis, sier pressetalsperson Sebastian Møller Sardeman i den erotiske nettbutikken Sinful.

4. Strap-on-dildoer

Jenshaug Arnesen forteller at de i det siste har sett en økning i salget av strap-on-dildoer. Dette er dildoer med festemekanisme, slik at en kvinne kan penetrere partneren sin.

Erotikk1 får ofte spørsmål om de har strap-ons som også gir henne nytelse, og som mye annet er dette allerede laget. Det finnes nemlig strap-ons som festes vaginalt og stimulerer henne når hun støter. Det finnes også vibrerende varianter.

Jenshaug Arnesen sier at de kjønnsnøytrale lookene på enkelte av produktene passer bra for kvinner som har sex med kvinner og for menn som liker pegging – å bli penetrert analt av en kvinne.

ØKER I POPULARITET: Salget av strap-on-dildoer øker. Mange spør etter varianter som også kan gi henne nytelse, og der kommer strap-ons med vaginalt feste inn, som vist på bildet.
ØKER I POPULARITET: Salget av strap-on-dildoer øker. Mange spør etter varianter som også kan gi henne nytelse, og der kommer strap-ons med vaginalt feste inn, som vist på bildet. Foto: Erotikk1 / Kondomeriet / Nytelse

5. «Pussy pump» / vulvapumpe

Du har kanskje hørt om penispumper som skal gi større og hardere ereksjon, men visste du at det også finnes pumper ment for vulvaområdet til kvinner?

Disse «pussy pumpene» er riktignok ikke laget først og fremst for at kjønnsorganet skal bli større, men for å øke følsomheten, og dermed sjansen for å oppnå orgasmer.

– I tillegg til å suge, kan noen «pussy pumper» også vibrere, så du kan med andre ord bare lene deg tilbake og la orgasmene skylle innover deg, sier Møller Sardemann.

VULVAPUMPER: Ulike former for pumper til bruk på vulva for å gjøre området mer følsomt og på den måten øke sjansen for orgasme.
VULVAPUMPER: Ulike former for pumper til bruk på vulva for å gjøre området mer følsomt og på den måten øke sjansen for orgasme. Foto: Sinful / Erotikk1 / Kondomeriet

6. Glassdildoer

Leketøy i glass og metall er et bra alternativ fordi de kan varmes opp og kjøles ned før bruk, forklarer Jenshaug Arnesen.

GLASSDILDOER: Glassdildoer gir større mulighet til å bruke temperatur som en del av den seksuelle stimulien, fordi de kan varmes opp og kjøles ned enkelt.
GLASSDILDOER: Glassdildoer gir større mulighet til å bruke temperatur som en del av den seksuelle stimulien, fordi de kan varmes opp og kjøles ned enkelt. Foto: Erotikk1 / Kondomeriet

– Mange legger fort merke til glass- og metalldildoene når de kommer inn i butikken, fordi de dom regel har veldig elegante design. Glass og metall er et mye glattere materiale og får en helt annen overflate enn andre typer materialene leketøy lages i. Glass og metall er ikke et «sjeldent» materiale, men det går definitivt mindre av de enn andre leketøy. Selv om vi bare får positive tilbakemeldinger på dem, sier han.

Ebbestad mener at en glassdildo bør være en selvfølge i en ideell nattborddsskuff for å gjøre sexlivet litt mer spennende.

7. Sexleketøy i tre

Det finnes også sexleketøy laget av treverk. Pass imidlertid på å undersøke overflatebehandlingen, og ikke bruk hva som helst.

LAGET AV TRE: Bildet viser sexleketøy laget i tre, til venstre en dildo og til høyre en buttplug.
LAGET AV TRE: Bildet viser sexleketøy laget i tre, til venstre en dildo og til høyre en buttplug. Foto: Sinful / Erotikk1

Jenshaug Arnesen forteller at enkelte merker lakkerer sexleketøyene med en overflatebehandling som ikke blir slitt vekk ved bruk.

– Da kan du trygt bruke dem uten å bekymre deg for å få flis, sier han.

– Vi har fått et par tilbakemeldinger fra folk som er hyperallergiske og som er superfornøyde med sexleketøyene i tre, fordi de reagerer allergisk på andre materialer som silikon, TPE (termoplast elastomer, red. anm.) og lateks.

Les også: Dette var de mest populære sexleketøyene i året som gikk

8. Fjernstyrte sexleketøy

Teknologien byr på fremskritt også innenfor sexleketøy. Det finnes enkelte parvibratorvarianter som kan brukes både sammen og alene, og de stimulerer skjeden, klitoris og penis på samme tid.

Det finnes også tilhørende apper som gjør at leketøyene kan styres fra hele verden.

– Perfekt om man har avstandsforhold, en i Nordsjøen eller noen man holder på med, sier Ebbestad.

Les også: Denne pornoen ser nordiske kvinner på

Mange spør bare vennene sine

– Det som er gøy med produkter som dette, er at de ikke har utseende som et vanlig leketøy, noe som gjør de enda tryggere å ha liggende i skuffen. Det viktigste er at de er effektive og gir gode orgasmer, sier Ebbestad i Nytelse.

Hun tror grunnen til at noen sexleketøyvarianter er mindre kjent enn andre, er at mange spør noen de kjenner når de skal kjøpe sexleketøy.

– De satser på at det noen andre liker, liker sikkert jeg også, men slik er det ikke alltid. Noen trenger kraftig vibrasjon, andre vil ha vibrasjoner som en summende bie, mens noen vil heller ha en sugevibrator eller ingen vibrasjon, bare dildo. Mulighetene er så mange og det at man kommer av én ting betyr ikke at man ikke kan komme av andre varianter, eller finner noe annet som overrasker.

Ebbestad anbefaler å gjøre research når du handler, gjerne spørre produktekspertene om hjelp og også prøve ut ulike sexleketøy.

– Jeg vil nok si at nordmenn er utforskende, ja. Et av de vanligste spørsmålene jeg får er: «Har du noe spennende?», sier Jenshaug Arnesen i Erotikk1.

– Det virker som at vi alltid er på utkikk etter noe nytt. Vi er veldig åpne for å gå ut av komfortsonen vår, for å prøve ut noe spennende. Vi går kanskje ikke på de hardeste kinkproduktene, men et lite steg utenfor for å prøve noe nytt og spennende vi ikke ellers hadde vurdert er de aller fleste nordmenn åpne for.

Les også: Disse seks minuttene skal gi deg et bedre sexliv

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2020.

Les også