Nettdating

Lanserer sikkerhetsoppdateringer

Datingappen får nye funksjoner.

Foto: Pressefoto / TInder
Sist oppdatert

Natt til fredag annonserte datingappen Tinder at de lager flere sikkerhetsfokuserte oppdateringer for å gjøre plattformen tryggere for brukerne.

Oppdateringene er en integrasjon med sikkerhetsappen Noonlight, som kobler brukerne opp mot nødetater, en bildeverifisering som sammenligner et oppstilt bilde opp sammen med bilder tatt i øyeblikket – som skal hjelpe til å verifisere at en bruker ser lik ut på bilder tatt i nåtid som på profilbilder, og et sikkerhetssenter inne i selve appen.

Informasjonen kommer frem i et blogginnlegg publisert på datingtjenestens nettside.

Sikkerhetssenteret lanseres straks i USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland før det senere vil bli tilgjengelig over større deler av verden.

Side2 har kontaktet Tinder. De har ingen informasjon å dele angående hvilke av oppdateringene og når de vil bli tilgjengelige for norske brukere, utover det som allerede står i blogginnlegget. De kan imidlertid opplyse om at bildeverifisering og sikkerhetssenteret skal rulles ut til flere land i løpet av året.

Noonlight vil kun være tilgjengelig for amerikanske brukere.

Bildeverifiseringen bruker kunstig intelligens for å gjenkjenne ansikter. Profiler som verifiseres via denne metoden vil få et gjenkjennelsesmerke som gjør det mulig for andre brukere å se at de i alle fall ser ut som de gjør på bildene sine.

Ifølge datingappen testes nå funksjonen på utvalgte markeder, og skal i løpet av året bli tilgjengelig for stadig større antall brukere.

Denne saken ble første gang publisert 24/01 2020, og sist oppdatert 27/01 2020.

Les også