SPØR EKSPERTEN:

– Kjæresten min har en forventning om sex, noe jeg ikke alltid har lyst til

– Hvordan håndterer jeg situasjonen uten at han føler seg avvist?, spør kvinnen. Ekspert Ditte Winkel svarer.

Pluss ikon
VIKTIG MED KOMMUNIKASJON: Det er faktisk sjelden at det som blir sagt fører til konflikten. Oftere er det alt det usagte som kulminerer i en konflikt, sier eksperten.
VIKTIG MED KOMMUNIKASJON: Det er faktisk sjelden at det som blir sagt fører til konflikten. Oftere er det alt det usagte som kulminerer i en konflikt, sier eksperten. Foto: Getty Images.
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hvis jeg ligger og kysser og berører kjæresten min, så opplever jeg noen ganger at han forventer at det skal føre til sex, noe jeg ikke alltid har lyst til.

Hvordan håndterer jeg situasjonen uten at han føler seg avvist?

Svar:

DITTE WINKEL: Dansk parterapeut og sexolog med egen praksis.
DITTE WINKEL: Dansk parterapeut og sexolog med egen praksis. Foto: Klaus Rudbæk/Alt for damerne.

Det er veldig viktig at du sier det høyt. Det er mange som tror at hvis du sier A, så må du også si Å. Da må du gå gjennom alle bokstavene. Si gjerne bare A, B, C, D, E, F, G.

Jeg er sikker på at det er en partner der ute som bare vil høre de første bokstavene i stedet for ingenting. Si høyt at du føler det er en hindring og at du bare trenger å kysse. Du må være tydelig på at han ikke kan forvente mer enn det.

Det er faktisk sjelden at det som blir sagt fører til konflikten. Oftere er det alt det usagte som kulminerer i en konflikt. Partneren din tenker kanskje: "Hvorfor sluttet hun å kysse meg? Liker hun det ikke? Er det noe galt med meg?" Og så begynner tankene å svirre, fordi han ikke klarer å navigere i utydeligheten.

Det er derfor det er så viktig å kommunisere rundt det, selv om det kan være vanskelig.

Ditte Winkel

Artikkelen er hentet fra alt.dk.

Eksperthjelp: Se flere spørsmål og svar om sex og samliv her

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2022, og sist oppdatert 11/12 2022.

Les også