Samlivseksperten svarer: Ghosting

Hvorfor har han plutselig ghostet meg?

Jeg traff en mann på nettet. Alt gikk veldig bra til han plutselig trakk seg unna og sluttet å svare, hva skal jeg gjøre? Dette svarer Vibeke Dorph.

Pluss ikon
<b>VIBEKE DORPH:</b> Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer.
VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer.
Publisert

Spørsmål

Hei

Jeg møtte nylig en mann som har forvirret meg. Vi er begge i slutten av 50-årene.

Han skrev til meg etter å ha sett profilen min på en datingside. Deretter søkte han meg opp på Facebook, hvor vi begynte å chatte sammen.

Etter et par uker ble vi enige om å møtes. Samtalen gikk veldig lett. Det viste seg at vi hadde mye til felles, og at vi begge søker det samme hos en kjæreste.

Vi har hatt mange dype og lange samtaler om mange personlige ting, og etter noen uker innledet vi et intimt forhold.

Vi har nå vært sammen noen ganger, hvor han har uttrykt at han - som jeg - synes det hele er helt fantastisk.

Han vil imidlertid ikke være kjærester, da han er redd for å oppleve et nytt brudd, så vi kan bare være venner som også går til sengs sammen.

Nå har han plutselig trukket seg unna. Han skrev først at jeg skulle høre fra ham igjen, og at jeg ikke måtte føle at jeg har gjort noe galt. Han hadde bare mye å ta hånd om.

Noen dager etter skrev han plutselig at han ikke vet om han kan få passet inn noe de neste tre ukene, da skal han passe barnebarna sine.

Etter dette har han ikke svart på noen av meldingene mine. Jeg har tross alt tilbudt å hjelpe ham, men nå får jeg ingen svar. Hva tenker du om alt dette?

Hilsen en forvirret dame

Les også (+): – Er jeg rar som er ferdig med menn i midten av 40-årene?

Samlivsekspert svarer

Nå er det ikke første gang jeg hører om to mennesker som møtes i et online-forum, søt musikk oppstår, tastene blir glovarme og at man har så mye til felles.

Så møtes man et par ganger, også her svinger alt lidenskapelig, inntil en av partene plutselig trekker seg ut av det blå og forsvinner helt, mens den andre parten står igjen som et stort spørsmålstegn.

Og hva tenker jeg så om dette? Jeg tenker at din utkårede er en av dem som så mange andre har sittet trygt hjemme bak skjermen sin og kanskje/eller kanskje ikke har hatt et oppriktig ønske om å møte en søt kvinne han kan dele tilværelsen med.

Samme ønske og håp hadde han sikkert da dere endelig traff hverandre, men plutselig gikk det over fra dagdrøm til litt for mye virkelighet enn han faktisk var klar for.

Han fremstår dermed som internettets Peter Pan, en mann som kan slå de helt store anslagene når han sitter gjemt bak skjermen, men når ting blir hverdagslige, trekker han seg unna.

Denne typen mennesker kan være fascinerende å møte, men de er vanligvis uutholdelige å dele livet med fordi de ikke klarer å inngå dype, sunne og varige forhold.

På den annen side høres du ut som du er klar, så slikk sårene dine til du er klar for å møte en mann som er like mentalt frisk og sprek som deg selv.

Hilsen samlivsekspert Vibeke Dorph

Denne saken ble første gang publiset på Alt.dk.

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2024.

Les også