DIGG TARTAR: Denne retten passer både før og etter trening. © Fitnessbloggen

Trenger du inspirasjon til å ta kjøkkenutstyret fatt og lage litt middagsmagi?

Sammen med Fitnessbloggen, deres bidragsytere og MatPrat vil vi gi deg alle oppskriftene du trenger for å finne tilbake matgleden.

I en travel hverdag er det lett å ende opp med de samme rettene dag etter dag, og vi kan skrive under på at det blir kjedelig i lengden. Disse oppskriftene inneholder forskjellige råvarer, så her finner du garantert noe du liker.

Prisen ligger på alt fra 50 til 100 kroner, og du kan enkelt justere prisen ytterligere ned ved å velge billigere alternativer der det er mulig. Bruk fantasien og lag gjerne dine egne versjoner av oppskriftene med matvarer du er ekstra glad i.

Matrettene er også perfekt som måltid før og etter trening. I tillegg til løpeprogrammer, har vi fantastiske treningsprogrammer for både helårskroppen, rumpen og magen.

Under følger tre middager til under 100-lappen. Bon appetitt!

Laks tartar

av fitnessbloggen

Du trenger (til 2 personer):

400 g salmalaks

2 sjalottløk

2 ss nypresset sitronsaft

½ bunt gressløk

1 ts salt

¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

Skjær laksen i tynne, små skiver, og hakk den deretter fint opp. Rens og hakk sjalottløk og gressløk. Bland det deretter med laksen.

Rør inn sitronsaft, salt og pepper. Tilsett eventuelt lett crème fraîche. Tartaren kan serveres på skje, på toast, rugbrød eller tynne speltkjeks.

GRATINERT TACO: Nyt retten til rød, grønn og gul paprika, mais, agurk, dressing og cottage cheese. © Kriweb

Gratinert taco

fra kriweb.no

Du trenger (til 1-2 personer):

400 g karbonadedeig

løk

hvitløk

tacokrydder

ost

rød, grønn og gul paprika

mais

agurk

dressing

cottage cheese

Slik gjør du:

Legg 200–400 g karbonadedeig sammen med løk, hvitløk, tacokrydder og ost i en ildfast form.

Topp med ost og gratiner i stekeovnen i 10 min. på 220 °C.

Nyt det hele med rød, grønn og gul paprika, mais, agurk, dressing og cottage cheese.

THAI RED CURRY LAKS: Server med hakket, frisk koriander over og server med ris. © Fitnessbloggen

Thai red curry laks

av fitnessbloggen

Du trenger (til 2–3 personer):

500 g fersk laksefilet

1 rødløk

3 ts thai red curry paste

4 dl kokosmelk

1 ts soyasaus

1 rød chili

4 vårløk

5–6 limebåter

½ pose sukkererter

2 ss frisk koriander

Slik gjør du:

Kutt laksen i terninger og brun i panne med soyaolje. Legg til siden.

Brun vårløk og løk i panna i et par minutter på medium varme. Tilsett så kokosmelk, curry paste og soyasaus. La det piple i et par minutter, så tilsetter du chili og limebåter.

La det stå og godgjøre seg i 5 min, deretter tilsetter du laksen.

Rør om, og et par minutter før servering tilsetter du sukkerertene. Dryss hakket, frisk koriander over og server med ris.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!