ERNÆRINGSFYSIOLOG: Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (matglede.com) © Privat

Med PT-Pia i spissen er #Shapeupkickstart allerede i full gang, og gjennom januar og februar guider hun deg gjennom sitt enkle og effektive treningsprogram, som passer for både nybegynnere og middels godt trente.

Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (minmatglede.com).

I samarbeid med Shape Up, skal hun gjennom uken, dele flere av sine beste og sunneste oppskrifter.

Det er dermed på tide å klinke til både på trening og hjemme på kjøkkenet.

Spis friskt

– Gå inn i det nye året med fokus på sunn, ren og nok mat. Unngå å tenke at du setter begrensninger for deg selv. Ved å spise frisk og ren mat vil du automatisk få mindre lyst på sukker og halvfabrikata, du får mer energi, og det blir lettere å fylle dagene med sunne måltider, Sier Eckhoff.

Med disse oppskriftene kan du mikse og matche som du vil.

– Lunsj- og mellommåltidsforslagene kan være gode frokostalternativer, og eventuelle middagsrester er genialt som lunsj dagen etter. Oppskriftene er beregnet til én person, men dette varierer ut ifra blant annet aktivitetsnivå og utgangspunkt. Prøv deg fram, og se på oppskriftene som et godt utgangspunkt, sier hun.

Du trenger:

200 g hvit fisk

Brokkolipuré:

1 brokkoli

½ chili

vann

salt og pepper.

Salat:

2 gulrøtter, revet

en stor klype rødkål.

Grønnkålchips:

en håndfull grønnkål, revet  i passelige biter

olivenolje

salt og pepper.

Slik gjør du:

Ovnsstek fisken med litt olivenolje, salt og pepper på 180 grader i 10–15 minutter. Kutt opp brokkoli og kok i 3–5 minutter. Hell av vannet og tilsett chili. Mos sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Bland sammen råkostsalaten. Masser grønnkålen inn med olivenolje, salt og pepper, og legg bitene utover på et brett med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader til grønnkålen blir crispy, 5–10 minutter.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!