LINDA STUHAUG: Driver bloggen lindastuhaug.blogg.no. Stuhaug har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja, men valgte tilslutt å uvikle seg innen helsefag fremfor kokkeyrket. Matbloggeren er også Personlig Trener og starter på ernæringsstudiet dette året. © Lindastuhaug.blogg.no

Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av. Selv om polarbrød smaker godt, kan de være svært vanskelig å lage, og utvalget du får i butikk blir ofte erstattet med et sunnere alternativ. 

Nå kan du imidlertid får i både pose og sekk. Linda Stuhaug, som driver en av Norges beste matblogger, har nemlig laget en egen oppskrift som både er sunn, og enkel og lage.

FÅ MED DEG BLOGGEN HENNES HER

Hun har nemlig erstattet en del av hvetemelet med søtpoteter. Denne rotgrønnsaken er et fantastisk alternativ for deg som har lyst til å kose deg, men samtidig spise næringsrik mat.

Den guloransje fargen i søtpotet gir deg nemlig betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A.

Se oppskriften under:

Søtpotet-polarbrød, 8 mellomstore

1 søtpotet på ca. 300 g

100 g havremel

100 g bokhvetemel, eller anna meltype

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

Evt. vatn

 

  • Del søtpoteta i 4 og mikrobak i 5 minutter eller til den er mør. Du kan også ovnsbake den på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha søtpotetene i en foodprosessor eller kraftig blender, kjør til en klumpfri søtpotetmos.

 

  • Tilsett tørrvarene, kjør godt før du justerer med vatn til passe konsistens. Deiga skal ikkje klisse, den skal akkurat kunne formes med hendene.

 

  • Del deiga opp i 8 like emner. Trykk dei flate mellom hendene dine eller med kjelve. Bruk gjerne litt mel til utbaking om det trengst.

 

  • Legg polarbrødene på eit steikebrett dekka med bakepapir. Prikk brøda med grillspyd eller lignande.

 

  • Steik midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, eller til dei er ferdige. Avkjøl på rist, og oppbevar i romtemperatur eller frys ned.
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!