ERNÆRINGSFYSIOLOG: Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (matglede.com) © Privat

Med PT-Pia i spissen er #Shapeupkickstart allerede i full gang, og gjennom januar og februar guider hun deg gjennom sitt enkle og effektive treningsprogram, som passer for både nybegynnere og middels godt trente

Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (minmatglede.com).

I samarbeid med Shape Up, skal hun gjennom uken, dele flere av sine beste og sunneste oppskrifter.

Spis friskt

– Gå inn i det nye året med fokus på sunn, ren og nok mat. Unngå å tenke at du setter begrensninger for deg selv. Ved å spise frisk og ren mat vil du automatisk få mindre lyst på sukker og halvfabrikata, du får mer energi, og det blir lettere å fylle dagene med sunne måltider, Sier Eckhoff.

Med disse oppskriftene kan du mikse og matche som du vil.

– Lunsj- og mellommåltidsforslagene kan være gode frokostalternativer, og eventuelle middagsrester er genialt som lunsj dagen etter. Oppskriftene er beregnet til én person, men dette varierer ut ifra blant annet aktivitetsnivå og utgangspunkt. Prøv deg fram, og se på oppskriftene som et godt utgangspunkt, sier hun.

Du trenger:

2 store klyper pasta

5–7 cherrytomater

1 kyllingfilet

Til pesto:

1 neve basilikum

2 ss pinjekjerner (eller solsikkekjerner)

1 dl olivenolje

ca. 2 ss parmesan

½ ts salt og pepper

saften av en halv sitron.

Slik gjør du:

Kok opp pasta. Gni inn kyllingen med ½ teskje olje og salt og pepper, og ovnsstek den på 200 grader i ca. 30 min. Sett tomatene inn i ovnen sammen med kyllingen, med litt olje, salt og pepper. La stå i ca. 10 min.

Bland alle ingrediensene til pestoen i en bolle og mos alt sammen med en stavmikser til den er flytende nok til å blande inn med pastaen. Bruk mer olje hvis den er for tykk. Bland så inn 2–3 ss pesto med 2 klyper pasta i en bolle. Legg opp slik du ønsker med pasta, kylling og tomater på en tallerken. Dryss gjerne litt ekstra parmesan over til slutt for ekstra god smak!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!