Raskt og godt!

Potetomelett med gorgonzola

Lurer du på hva du skal lage til middag i dag? Prøv denne superenkle ovnsomeletten!

Deilig potetomelett som passer godt ved siden av kjøtt eller en grønn salat. (Foto: Ove Lindfors/Linnea Press)

Deilig potetomelett som passer godt ved siden av kjøtt eller en grønn salat. (Foto: Ove Lindfors/Linnea Press) Foto: Linnea Press

Publisert Oppdatert

(Til 8 personer)

800 g poteter, helst melne, for eksempel Kerrs Pink

1 løk

2 dl hakket bladpersille

1 ts salt

½ ts pepper

150 g gorgonzola eller norzola

4 egg

1 beger lett crème fraîche

1 dl melk

1 dl revet ost

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Dekk bunn og opp over kanten på en bakepapirkledd springform, 24-26 cm i diameter.

Skrell potetene og skjær dem i så tynne skiver som mulig. Rens og hakk løken.

Bland poteter, løk, persille, salt, pepper og gorgonzola/norzola, og hell det i formen.

Visp sammen egg, lett crème fraîche og melk, og hell det i formen. Dryss revet ost på toppen.

Stek omeletten nede i ovnen til den har stivnet og potetene er kokt, ca. 1 ¼ time. La omeletten hvile i ca. 10 minutter før den tas ut av formen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag