Raskt og godt!
Potetomelett med gorgonzola
Lurer du på hva du skal lage til middag i dag? Prøv denne superenkle ovnsomeletten!
(Til 8 personer)
800 g poteter, helst melne, for eksempel Kerrs Pink
1 løk
2 dl hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts pepper
150 g gorgonzola eller norzola
4 egg
1 beger lett crème fraîche
1 dl melk
1 dl revet ost
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Dekk bunn og opp over kanten på en bakepapirkledd springform, 24-26 cm i diameter.
Skrell potetene og skjær dem i så tynne skiver som mulig. Rens og hakk løken.
Bland poteter, løk, persille, salt, pepper og gorgonzola/norzola, og hell det i formen.
Visp sammen egg, lett crème fraîche og melk, og hell det i formen. Dryss revet ost på toppen.
Stek omeletten nede i ovnen til den har stivnet og potetene er kokt, ca. 1 ¼ time. La omeletten hvile i ca. 10 minutter før den tas ut av formen.
Denne saken ble første gang publisert 14/11 2011, og sist oppdatert 03/05 2017.