Oppskrift på herlig og saftig marmorkake

Marmorkake med julevri

Lyst på en smakfull kake med en tvist av sterke dråper til jul? Da må du teste denne marmorkaken med Baileys-glasur!

EN SMAK AV BAILEYS: Marmorkaken får fort en litt mer spennende og julete smak med litt sjokladelikør i glasuren.
EN SMAK AV BAILEYS: Marmorkaken får fort en litt mer spennende og julete smak med litt sjokladelikør i glasuren. Foto: Picture Point
Sist oppdatert

Marmorkake med Baileys

Til 1 kake i randform

Tilberedning: ca. 40 minutter

Steketid: ca. 1 time

Vanskelighetsgrad: lett

Du trenger:

250 g mykt smør

200 g sukker

1 ss vaniljesukker

revet skall av ½ (øko) sitron

4 egg, sammenvispet

350 g hvetemel

100 g malte mandler

1 ts bakepulver

50 g maisenna

1 ½ dl melk

4 ss kakaopulver

4 ss Baileys

Glasur:

150 g mørk sjokolade, hakket

½ dl Baileys

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 160 ◦ C. Smør en randform og dryss den med mel. Rist ut overflødig mel.

Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og kremaktig. Rør inn ett egg om gangen.

Bland mel, malte mandler, bakepulver og maisenna og rør det i smørkremen vekselvis med melken.

Hell halvparten av røren i formen.

Rør inn kakaopulver og Baileys i resten av røren og hell det over den lyse røren. Trekk en slikkepott gjennom røren slik at den blir vakkert marmorert.

Stek kaken nede i ovnen til den er gjennomstekt, prøv med kakenål.

Avkjøl kaken i formen i noen minutter, hvelv den ut og avkjøl den på rist.

Smelt sjokoladen til glasuren og rør inn Baileys. Avkjøl glasuren litt og hell den over kaken.

Tips!

En liten smak av Baileys gjør seg også utmerket i f.eks sjokolademousse. Du kan kjøpe en liten flaske med 5 cl på Vinmonopolet til 30 kr.

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også