Knasende godt
Deilige salater som metter så godt at de kan være fullverdige middager.
(4 porsjoner)
Røkt skinke og en vellagret ost er herlige sammen med pepperrot og dill. Istedenfor røkt skinke kan du bruke annen type røkt kjøtt.
1 squash
150 g grønne bønner
1 rødløk
smør
flaksalt
nymalt pepper
2½ dl byggris eller bulgur
3 ss kapers
1 dl hakket dill
2 dl vellagret ost
ca. 200 g skivet røkt skinke
Pepperrotkrem:
100 g philadelphiaost
250 g kesam
2-3 ts revet pepperrot
flaksalt
Begynn med å blande ingrediensene til pepperrotkremen. Skjær squash i små terninger. Skrell og hakk løken. Fres grønnsakene myke i smør. Krydre med salt og pepper. Kok byggryn eller bulgur etter anvisning på pakken. La grynene dampe av. Bland gryn med grønnsaker, kapers og dill, og smak til med salt og pepper. Vend inn osten ved servering. Server sammen med røkt skinke og pepperrotkrem.
Se flere fristende sommersalater i Norsk Ukeblad nummer 23, i salg fra 3. juni.
Denne saken ble første gang publisert 15/05 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.