Knasende godt

Deilige salater som metter så godt at de kan være fullverdige middager.

Saftig salat med røkt skinke og pepperrotkrem

Saftig salat med røkt skinke og pepperrotkrem Foto: Ove Lindfors/Linnea Press

Publisert Oppdatert

(4 porsjoner)
Røkt skinke og en vellagret ost er herlige sammen med pepperrot og dill. Istedenfor røkt skinke kan du bruke annen type røkt kjøtt.

1 squash


150 g grønne bønner


1 rødløk


smør


flaksalt


nymalt pepper


2½ dl byggris eller bulgur


3 ss kapers                                                                         


1 dl hakket dill


2 dl vellagret ost


ca. 200 g skivet røkt skinke



Pepperrotkrem:


100 g philadelphiaost


250 g kesam


2-3 ts revet pepperrot


flaksalt



Begynn med å blande ingrediensene til pepperrotkremen. Skjær squash i små terninger. Skrell og hakk løken. Fres grønnsakene myke i smør. Krydre med salt og pepper. Kok byggryn eller bulgur etter anvisning på pakken. La grynene dampe av. Bland gryn med grønnsaker, kapers og dill, og smak til med salt og pepper. Vend inn osten ved servering. Server sammen med røkt skinke og pepperrotkrem.

 

Se flere fristende sommersalater i Norsk Ukeblad nummer 23, i salg fra 3. juni.



Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning