Oppskrift på herlig sjokoladekake med smørkrem
Himmelsk sjokoladehjerte
Bak en deilig og fyldig sjokoladekake pyntet med bringebær og sjokoladesmørkrem. Rett og slett uimotståelig!
Denne kaken er virkelig favoritten min fordi den ikke er for søt på smak. Kaken er fyldig og bare kjempegod. Her er det heldigvis ingen grenser for fantasien når det kommer til pynt, så pynt akkurat sånn som du har lyst eller tid til.
Du trenger:
(12 biter.)
4 egg
200 g sukker
130 g smør
50 g kokesjokolade
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
250 g smør
100 g kokesjokolade
250 g sukker
2 dl kremfløte
4 egg
Pynt:
Rosa kakestrøssel
Slik gjør du det:
Start med sjokoladekremen. Smelt smøret i en kjele sammen med kokesjokoladen og tilsett sukkeret.
Bland kremfløte med lett sammenvispede egg og ha i blandingen. La alt få et oppkok under stadig omrøring. Kremen vil da tykne. Avkjøl kremen og sett i kjøleskapet over natten eller til den har stivnet.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Ha dette i eggedosisen. Bland sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Ha røren over i en rund form, 24 cm, eller en hjerteform og stek kaken i ovnen på midterste rille ved 170 grader i 40–45 minutter. Avkjøl den i formen.
Ta kaken forsiktig ut av formen.
Del den i to. Pisk opp sjokoladekremen med en håndmikser. Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene, og bruk en sprøytepose og sprøyt på sidene og på toppen av kaken. Pynt gjerne med litt rosa kakestrøssel og bringebær på toppen.
Denne saken ble første gang publisert 15/10 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.