Saftig og syrlig eplekake med rømmelokk

Bak en herlig eplekake

Ingenting smaker bedre enn søte, nyplukkede epler fra hagen! Denne uken får du et eget eplekakebilag med på kjøpet av Norsk Ukeblad. Vi gir deg en av de deilige oppskriftene her.

Mmmm: Denne fristende eplekaken med rømmelokk er både kremet og syrlig på smak, og pyntes med sjokolade og friske bringebær.

Mmmm: Denne fristende eplekaken med rømmelokk er både kremet og syrlig på smak, og pyntes med sjokolade og friske bringebær. Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Eplekake med rømmelokk

Dette er en virkelig god eplekake som er kremete og syrlig på smak. Det er en fordel å lage den dagen før den skal serveres.

(Ca.12 kakestykker.)

Du trenger:

200 g smør

2 dl sukker

4 egg

4 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Fyll:

1 beger rømme

1 egg

½ dl sukker

2 ts vaniljesukker

4 epler

2 ss sitronsaft

1 ss perlesukker

Pynt:

friske bringebær

sjokolade

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Glad i eplekaker? Da må du ta en titt på kakebilaget vårt denne uken.

Glad i eplekaker? Da må du ta en titt på kakebilaget vårt denne uken.

Bland inn eggene vekselsvis med det tørre.

Ha deigen over i en rund form, 24 cm med bakepapir i bunnen,

Bland sammen rømme, egg, sukker og vaniljesukker. Rens og skjær eplene i skiver og skvis over litt sitronsaft og legg dem i deigen. Strø over litt perlesukker

Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til den er ferdig stekt.

La kaken avkjøles i formen.

Sett kaken på et fat og server kaken med sjokoladepynt og bringebær.

Det smaker godt med krem, is eller vaniljekesam ved siden av.

Flere fristende eplekakeoppskrifter finner du i ukens kakebilag.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning