(4 porsjoner)
Røkt skinke og en vellagret ost er herlige sammen med pepperrot og dill. Istedenfor røkt skinke kan du bruke annen type røkt kjøtt.

1 squash


150 g grønne bønner


1 rødløk


smør


flaksalt


nymalt pepper


2½ dl byggris eller bulgur


3 ss kapers                                                                         


1 dl hakket dill


2 dl vellagret ost


ca. 200 g skivet røkt skinke



Pepperrotkrem:


100 g philadelphiaost


250 g kesam


2-3 ts revet pepperrot


flaksalt



Begynn med å blande ingrediensene til pepperrotkremen. Skjær squash i små terninger. Skrell og hakk løken. Fres grønnsakene myke i smør. Krydre med salt og pepper. Kok byggryn eller bulgur etter anvisning på pakken. La grynene dampe av. Bland gryn med grønnsaker, kapers og dill, og smak til med salt og pepper. Vend inn osten ved servering. Server sammen med røkt skinke og pepperrotkrem.

 

Se flere fristende sommersalater i Norsk Ukeblad nummer 23, i salg fra 3. juni.



Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!