Testpanelet bestod av:

Christopher Sjuve: Matansvarlig på klikk.no. Han verner alltid om sine mørke favorittbiter i godteriskålen.

Kasper (6) og Ludvig (3) Øygarden Malde: Brødrene  synes alt søtt er godt og har alltid plass til en sjokoladebit eller tre i magen.

Birgitte Øygarden Andresen: Redigerer i Norsk Ukeblad. En selverklærtsjokoladeelsker.

Randi Risa: Redigerer i Norsk Ukeblad. Sier sjelden nei takk til noe søtt.

 

Påskemarsipan fra Hval

Pris:

Kr 50/300 g

Om produktet:

Marsipanfigurer med sjokolade.

Vi synes:

Supert med små biter, passer perfekt for barn. Den gule boksen er stappfull, så her får du mye for pengene. Alle bitene smaker riktignok det samme, og testpanelet savner derfor mer variasjon. Marsipanen er heller ikke den beste på smak i testen.
- Mye marsipan og veldig lys sjokolade gjør at jeg orker veldig få biter før det blir for søtt for meg, sier Christopher.

Karakter: 2+



 

Påskemiks fra Brynhild

Pris:

kr 39,90/275 g

Om produktet:

Blandet smågodt. Noe for enhver smak. Inneholder påskeskum, fruktgelé, lakrisbåter, melkesjokolade og sjokoladedrasjerte egg.

Vi synes:

Jo da, vi får litt påskefølelse av emballasjen, men innholdet kunne vært hakket mer påskete. Posen får pluss for å inneholde påskeharer, men testpanelet er skuffet over at disse er laget av skum, og ikke marsipan. Dessuten er godteribitene for søte på smak og smaker litt kunstig. Barna liker derimot innholdet i posen mye bedre enn de voksne.
- Nam, nam, smiler Kasper.
- Dette er jo vanlig smågodt! Og hvorfor er lakrisbåtene med i blandingen? De har ingenting med påske å gjøre, melder Randi bestemt.

Karakter: 2 +



 




Påskemarsipan fra Nidar

Pris:

Kr 38,90/198 g

Om produktet:

Påskemiks. Deilig melkesjokolade og marsipanbiter. Som skapt for alle kosestundene i påsken - alene, med en god bok eller sammen med venner og familie.

Vi synes:

Fin, gul påskepose med et godt utvalg og passe store biter. På posen står det at miksen er ny, men panelet mener bestemt å ha sett bitene før. Den gule marsipanen er fiffig, og de små kolibristengene er ekstra gode. Samtidig etterlyser smakspanelet noen biter med mørk påskesjokolade.
- Jeg synes sjokoladen og marsipanen er hakket for søt og kjedelig, erklærer Christopher.
- Men posen er folkelig og fin, mange har den nok med ut på tur, sier Birgitte.

Karakter:  3



 

Kolibriegg fra Nidar

Pris

: Kr 19,90/61 g

Om produktet:

Påskemarsipan med Nidars deilige melkesjokolade. Marsipanegg dekket med melkesjokolade og strø.

Vi synes:

God, gammel traver som skaper fin stemning rundt bordet. Dette er påske i et eggeskall! Men hvordan skal egget egentlig spises? Smakspanelet er enige i at det er litt for stort og uhåndterlig for bare én person, men ikke så lett å dele uten kniv. Christopher påpeker at dette fort blir litt for søtt og kvalmt.
- Her er det nemlig mye marsipan, og veldig lys sjokolade. Men egget får likevel et stort pluss for å frembringe den gode påskefølelsen.

Karakter: 3



 

Pås­ke­miks fra Min­de

Pris:

kr 54,90/340 g

Om pro­duk­tet:

I den­ne po­sen fin­ner du en spen­nen­de blan­ding av pås­ke­fi­gu­rer i ren mel­ke­sjo­ko­la­de, mykt og dei­lig ap­pel­sin­skum, mok­ka­bit med et hint av kaf­fe­smak og her­li­ge mar­si­pan­ku­ler over­truk­ket av mørk sjo­ko­la­de. Per­fekt til de hyg­ge­li­ge stun­de­ne sam­men med fa­mi­lie og gode ven­ner.

Vi sy­nes:

Mel­ke­sjo­ko­la­den er et trygt valg, men pa­ne­let sy­nes rett og slett at sjo­ko­la­den er noe tam og kje­de­lig på smak, og at god­te­ri­et blir for søtt. Bir­git­te gir imid­ler­tid ros til det gule ap­pel­sin­skum­met. Og en­de­lig fin­ner test­pa­ne­let en mørk sjo­ko­la­de­bit, nem­lig mok­ka­bi­ten.
- Det­te er den bes­te bi­ten i po­sen! Er det fle­re igjen? Chris­to­pher le­ter iv­rig, men kon­kur­ran­sen fra de and­re blir for stor.

Ka­rak­ter: 3



Sjokoladeappelsin fra Freia

Pris:

Kr 35,90/175 g

Om produktet:

Perfekt å dele! 20 deilige melke-sjokoladebåter med appelsinsmak. Slipp appelsinen mot hardt underlag, båtene vil løsne og appelsinen deler seg.

Vi synes:

Ingen påsketur uten appelsin! Og denne gir absolutt masse påskefølelse. Det er gøy å slå appelsinen i bordet slik at båtene deler seg. Panelet synes imidlertid dette er en voksensjokolade, og mener at du må like sjokolade med appelsinsmak for å bli fan. Smaken kan minne litt om Krokanrull, og deler av testpanelet synes det hadde passet godt med noen små krokanbiter i denne sjokoladen også.
- Denne er god og søt, men såpass frisk på smak at den faktisk ikke blir kvalmende, forsikrer Christopher.

Karakter: 3



 

Mandelegg fra Anthon Berg

Pris:

Kr 32/100 g

Om produktet:

Mandler med melkesjokolade og sukkerdrasjé.

Vi synes:

Mandelegg er en påskeklassiker, og Christopher påpeker at han er glad i disse eggene. Posen er fin og gul, selv om den ser litt liten ut. Selv Randi som ikke er så glad i mandler, forsikrer oss om at hun ville blitt glad for å finne posen i påskeegget. At dette blir en eggende påske, det skal være sikkert og visst.
- Jeg, derimot, er bare passe begeistret for disse, eggene blir i overkant søte, mener Birgitte.

Karakter: 3+



 

Påskeegg fra Freia

Pris:

Kr 37,90/4x34 g

Om produktet:

Fire sjokoladeegg fylt med melkekrem.

Vi synes:

Ny klassiker! Eggekartongen oser av påske. Men det burde følge med fire skjeer, ikke bare to! Samtidig, hvis du elsker disse sjokoladeeggene, vil du helst slippe å dele dem med så mange. Sjokoladekremen er veldig søt, og det er populært hos barna, men det kan fort bli litt for mektig og kvalmende for de voksne, dog ikke alle.
- Tipp, topp, tommel opp! Jeg elsker disse. Kan jeg ta ett til? stråler Randi fornøyd.

Karakter: 4



 

Påskehøne med smartiesegg fra Nestlé

Pris:

Kr 29,90/117,5 g

Om produktet:

Melkesjokolade fylt med sukkerglaserte melkesjokoladelinser.

Vi synes:

Hva kom først, høna eller egget? Nestlé har iallfall lagt gullegget med denne påskehøna. Inni høna finner du et sjokoladeegg, som igjen inneholder noen bitte små Smarties. Kasper og Ludvig river raskt papiret av hønene på bordet, og gomler fornøyd. Men hvorfor er ikke høna pakket inn i gult papir? Det ville gitt enda mer påskestemning, mener panelet.
- Dette er en supergod idé, men jeg synes de har vært gjerrige med smartiesen inni. Jeg synes dessuten sjokoladen er veldig søt og smaker noe kunstig. Men høna er morsom og appellerer nok til alle barn, tror Christopher.
- Og til meg! Jeg elsker denne. Kan jeg få slakte en høne til? ler Randi.

Karakter: 4 +



 

Pås­ke­kos fra Freia

Pris: Kr 59,90/300 g

Om pro­duk­tet:

Med Freia Pås­ke­kos er du sik­ret pås­ke­hyg­ge i år også. Du skal ikke lete len­ge før pås­ke­ha­ren, pås­ke­kyl­lin­gen og pås­ke­eg­get duk­ker opp, i dei­lig Freia Mel­ke­sjo­ko­la­de. Saf­tig mar­si­pan hø­rer også med, og pås­ke­tra­di­sjo­nen er sik­ret med Smil og Fir­klø­ver. Over­ras­kel­sen i det gode sel­skap er en saf­tig ap­pel­sin­ka­ra­mell.

Vi sy­nes:

Den gule po­sen skå­rer full pott på pås­ke­fø­lel­sen. Per­fekt å ha med seg i sek­ken på ski­tur. Marsipanbitene får skryt, og selv de som ikke er så glad i sjo­ko­la­de med ap­pel­sin­smak til van­lig, fry­der seg over ap­pel­sin­ka­ra­mel­len i po­sen.
 - Jeg sy­nes Kvikk Lunsj også bur­de vært med i po­sen. Sist­nevn­te er jo pås­ke­sjo­ko­la­den over alle, me­ner Chris­to­pher.

Ka­rak­ter: 4+



 

Mar­sipanegg fra An­thon Berg

Pris:

Kr 39,90/124 g
Om  pro­duk­tet: Mar­si­pan med mørk sjo­ko­la­de- og sukkerdrasjé.

Vi sy­nes:

Det­te er luk­sus­sjo­ko­la­de! Po­sen er gul og lek­ker og gir mas­se pås­ke­stem­ning. De pas­tell­far­ge­de eg­ge­ne for­svin­ner raskt fra po­sen. Testpanelet smi­ler lyk­ke­lig, strør om seg med lov­ord og er eni­ge om at marsipaneggene opp­fyl­ler ab­so­lutt alle krav til pås­ke­god­te­ri. Mar­si­pa­nen er ny­de­lig, sukkerdrasjeringen kna­ser per­fekt, og la­get med sjo­ko­la­de er ak­ku­rat pas­se tykt.
- Nam, nam. Dis­se kun­ne jeg spist gan­ske man­ge av, synd det er så få i po­sen. Samtidig er eg­ge­ne gan­ske mek­ti­ge, så jeg had­de nok ikke or­ket så man­ge om gan­gen, smi­ler Ran­di sa­lig.
- Jeg tenk­te på det­te som voksensjokolade, men Kas­per li­ker eg­ge­ne han også, på­pe­ker Bir­git­te.

Ka­rak­ter: 5



Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!