I Norsk Ukeblad nr. 34 får du 24 deilige lavkarbooppskrifter. (Foto: Marte Garmann)

Oppskritene i lavkarbobilaget er hentet fra Sofie Hexeberg og Birthe Storakers bok Frisk med lavkarbo, frokost og lunsj. Her får du en liten smakebit fra bilaget:

Lavkarborundstykker

(Philadelfhiarundstykker)

24 små rundstykker

4 dl sesamfrø

4 dl solsikkefrø

2 ss bakepulver

4 ts johannesbrødkjernemel

1 dl fibrex

1 dl pofiber

1 dl fiberfin

1/2 ts salt

6 egg

2 stk. Philadelphiaost naturell (400 g)

50 g smør, smeltet

Knus frøene i en blender eller med en stavmikser. Bland alt det tørre i en bolle. Bland egg, ost og smør i en annen bolle, og bruk stavmikser for å få røren jevn.

Bland det tørre i det våte, og la røren svelle i 5 minutter. Røren skal være litt kladdete.

Form rundstykkene i hånden ved hjelp av en spiseskje, og plasser dem på to bakepapirkledde stekebrett. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!