Dette er en mettende og enkel salat toppet med fantastiske smaker fra biffkjøtt, avokado, fetaost og vinaigrette. I tillegg er det sunt! Kjøttet gir deg mye protein og jern, og fra grønnsakene får du mange nyttige vitaminer og mineraler. Her er det ingen grunn til å la være!

Du trenger:

(2 porsjoner)

300 g biffkjøtt i strimler (f.eks.

mørbrad, indre- eller ytrefilet)

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts pepper

1 ss flytende margarin

14 cocktailtomater

100 g ruccola

30 stk. sukkererter

1 avokado

100 g fetaost, gjerne en lettvariant

1⁄2 rødløk

Dressing:

4 ts virgin olivenolje

1⁄2 ts sennep, gjerne sterk type

2 ts hvitvinseddik eller annen eddik

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

Slik gjør du det:

Skjær biffkjøttet i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Krydre med salt og pepper.

Vask ruccola, og del tomater i to. Skjær fetaost i terninger, og løk i strimler. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.

Visp sammen ingrediensene til dressingen. Stek biffstrimlene på middels høy varme. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.

Flere deilige salater finner du i Norsk Ukeblad nr 2 - 2015.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!