Bak deilige rundstykker til kveldskosen

Pottebrød med mandler og blåbær

Hadde det ikke vært godt med noe hjemmebakt til kvelds? Disse deilige rundstykkene med mandler og blåbær er nydelige til ost og syltetøy. Og en god kopp te, så klart!

DEILIG POTTEBRØD: Disse rundstykkene bakes i blomsterpotte, noe som gir et rustikt og annerledes resultat. Ekstra deilig med ost på, når du vil gjøre noe ekstra ut av kveldsmaten.
DEILIG POTTEBRØD: Disse rundstykkene bakes i blomsterpotte, noe som gir et rustikt og annerledes resultat. Ekstra deilig med ost på, når du vil gjøre noe ekstra ut av kveldsmaten. Foto: Ove Lindfors/Linnea Press
Sist oppdatert

Tørkede blåbær og mandler gir et velsmakende brød. Brødet er best nystekt. Det passer like godt til frokost som til kveldsmat, gjerne med god ost til.

Du trenger:

(Til 6 kuvertbrød/rundstykker)

  • 25 g gjær
  • 2½ dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 dl tørkede blåbær
  • 1 dl mandler, gjerne grovt hakket
  • 1 ss smør, mykt
  • 1 dl siktet rugmel
  • 6–7 dl hvetemel

Til pensling:

  • 1 egg, sammenvispet
  • grovhakkede mandler

Stekes i ovn ved 225 grader i ca. 15 minutter

Slik gjør du det:

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, sukker, blåbær og mandler. Elt inn smør, alt rugmelet og nok hvetemel til en fast og smidig deig. Elt deigen godt, dekk den til og la den heve i ca. 40 minutter, til dobbelt størrelse.

Elt deigen om, del den i seks jevnstore emner. Trill boller og legg dem i blomsterpotter, som er bløtlagt i vann og kledd med bakepapir.

Nr. 39 - 2015
Nr. 39 - 2015

Dekk til og la brødene heve i ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss på hakkede mandler.

Stek brødene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte, ca. 15 minutter.

Flere oppskrifter på deilige brød og rundstykker du kan bake i potter og kurver, finner du i Norsk Ukeblad nr. 39 - 2015, i salg nå!

 

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også