Eva Glorvigen

Glutenfri kakekos

Skal noe feires, og én av gjestene har glutenallergi? Her er redningen: Fem kaker som både er fri for gluten og smaker helt fortreffelig!

Eplekake med rømmelokk

Dette er en virkelig god eplekake som er kremete og syrlig på smak. Det er en fordel å lage den dagen før den skal serveres.

(Ca.12 kakestykker.)

Du trenger:

200 g smør

2 dl sukker

4 egg

4 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Fyll:

1 beger rømme

1 egg

½ dl sukker

2 ts vaniljesukker

4 epler

2 ss sitronsaft

1 ss perlesukker

Pynt:

friske bringebær

sjokolade

Glad i eplekaker? Da må du ta en titt på kakebilaget vårt denne uken.

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Bland inn eggene vekselsvis med det tørre.

Ha deigen over i en rund form, 24 cm med bakepapir i bunnen,

Bland sammen rømme, egg, sukker og vaniljesukker. Rens og skjær eplene i skiver og skvis over litt sitronsaft og legg dem i deigen. Strø over litt perlesukker

Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til den er ferdig stekt.

La kaken avkjøles i formen.

Sett kaken på et fat og server kaken med sjokoladepynt og bringebær.

Det smaker godt med krem, is eller vaniljekesam ved siden av.

Flere fristende eplekakeoppskrifter finner du i ukens kakebilag.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!